Top 10 startup-et botërore me influencë më të lartë
Përditësuar së fundmi: 18/07/2018

Top 10 startup-et botërore me influencë më të lartë

Share
nga Anerola Torollari
Kor 18, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Business Magazine ju sjell në këtë artikull se cilat janë sot 10 startup-et me influencë më të lartë në të gjithë botën:

Airbnb – SHBA

Airbnb është një treg i besuar në internet për njerëzit që duan të listojnë, zbulojnë dhe rezervojnë dhoma në mbarë botën. Me mbi 200,000 opsione në mbi 26,000 qytete në 192 vende, Airbnb ofron shumëllojshmërinë më të gjerë të hapësirave unike për të gjithë në mbarë globin.

E themeluar: 1 Gusht 2008

Medium – SHBA

Lexoni, shkruani dhe ndani histori që kanë rëndësi. Tregimet dhe idetë e secilit, vetëm në Medium.

Uber – SHBA

Shoferi privat i të gjithëve. Uber po bën revolucion në mënyrën se si bota lëviz duke i lidhur njerëzit me shoferët përmes aplikacionit. Që nga themelimi në vitin 2009 deri në lançimin në mbi 40 qytete sot, prania botërore e Uberit po zgjerohet me shpejtësi dhe vazhdon të afrojë njerëzit dhe qytetet.

Themeluar: 1 Mars 2009

Hootsuite – Kanada

Hootsuite është një platformë e marrëdhënieve sociale për bizneset dhe organizatat për të kryer në mënyrë bashkëpunuese fushatat nëpër rrjetet e shumta sociale nga një pult i sigurtë, i bazuar në web. Lançoni fushatat e marketingut, identifikoni dhe rrisni audiencën dhe shpërndani mesazhe duke përdorur panelin unik të mediave sociale të Hootsuite.

Themeluar: 28 Nëntor 2008

500 px – Kanada

500px është komuniteti për të frymëzuar fotografinë. Aty do të gjeni imazhet dhe historitë më të mira në internet – që nga peizazhet deri tek portretet e kafshëve të egra.

Themeluar: 10 Tetor 2009

Quora – SHBA

Një vend për të ndarë njohuritë dhe për të kuptuar më mirë çdo gjë.

Quora ju lidh me gjithçka që doni të dini. Ai synon të jetë vendi më i lehtë për të shkruar përmbajtje të re dhe për të ndarë përmbajtjen nga interneti.

Themeluar: 1 Qershor 2009

Canva – Australi

Dizajn grafik i mrekullueshëm i thjeshtë. Canva bën dizajne grafikë të mahnitshëm të thjeshtë për të gjithë, duke sjellë së bashku një mjet dizejnimi me një drag-and-drop me një bibliotekë me më shumë se 1 milion fotografi, elemente grafike dhe fonte.

Giphy – SHBA

Kërkoni dhe krijoni GIF-e

Motorri i parë dhe më i madh i kërkimit GIF, ku mijëra artistë dhe marka po e bëjnë shprehjen, argëtimin dhe informacionin e sotëm pak më shumë në lëvizje.

Themeluar: 1 Shkurt 2013

Prezi – Hungari

Prezantimet nuk kanë evoluar shumë gjatë 50 viteve që kur u krijuan slide-t, por Prezi po e ndryshon këtë. Prezi ju lejon të sillni idetë tuaja në një hapësirë të vetme, duke iu ndihmuar ju dhe audiencën tuaj të lidheni së bashku.

Themeluar: 1 Mars 2008

Fiverr – Izrael

Në Fiverr ju mund të shfletoni një shumëllojshmëri të gjerë të kategorive që përfshijnë që nga argëtimi dhe koncertet deri tek shërbimet e biznesit. Me mbi 750,000 koncerte të ofruara nga njerëz nga më shumë se 200 vende në mbarë botën, nuk do të keni asnjë vështirësi për të gjetur atë që ju nevojitet plus disa gjëra që ju dëshironi!

Më pas në renditje vijnë startup-e si: Slack, CloudFlare, Big Commerce, Freelancer, Duolingo, Buffer, Coursera, WeTransfer, Blockchain, Coinbase etj.

Para disa kohësh, Business Mag ka realizuar një artikull për top 10 startup-et shqiptare, të cilin mund ta lexoni në linkun: Top 10 startup-et shqiptare në renditjen botërore

/ startupranking

Subscribe në kanalin tonë në YouTube