Këto 3 trende do të përcaktojnë të ardhmen tuaj, thotë Jack Ma » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/03/2017

Këto 3 trende do të përcaktojnë të ardhmen tuaj, thotë Jack Ma

Share
nga Fiorela Jaupi
Mar 10, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Në një intervistë, themeluesi i Alibaba Jack Ma dha mendimin e tij për një gamë të gjerë të çështjeve globale, duke filluar që nga reagimi kundër globalizimit dhe administratës së Trump, perspektivat e një lufte tregtare mes Kinës dhe SHBA (që nuk do të ndodhë, thotë ai) dhe e ardhmja e vendeve të punës.

Në fund të intervistës, Ma i tha audiencës se ai kishte një këshillë të fundit për të ndarë, cilat duhet të jenë prioritetet tona për tre dekadat e ardhshme.

“30 vitet e ardhshme janë kritike për botën,” tha ai. “Çdo revolucion teknologjik merr rreth 50 vjet. Në 20 vitet e para, kemi qenë dëshmitar të rritjes së gjigandëve të teknologjisë si eBay, Facebook, Alibaba dhe Google. Kjo është ‘e mirë’, tha ai por tani ne duhet të përqëndrohemi në atë që vjen më pas.”

“30 vitet e ardhshme” duhet të jenë në lidhje me trajtimin e “implikimeve të kësaj teknologjie”, argumentoi ai.

“Gjëja më e rëndësishme është që të bëni teknologjitë përfshirëse, të bëni të ndryshojë botën. Diçka tjetër e rëndësishme është t’i kushtoni vëmendje atyre njerëzve që janë 30 vjeç, sepse ata janë gjenerata e internetit. Ata do të ndryshojnë botën, ata janë ndërtuesit e botës.”

“Së treti, duhet t’i kushtojmë vëmendje kompanive që kanë më pak se 30 punonjës. Pra, 30 vite, 30 vjeç dhe 30 punonjës, në këtë mënyrë ne mund t’a bëjmë botën shumë më të mirë.”

Burimi: weforum.org

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00