Departamenti i Mbrojtjes së Mjedisit në New York, ka hartuar rregulla të reja sipas të cilave restorantet që përdorin metodën e pjekjes me furrë druri të reduktojnë emetimet e karbonit deri në 75 %.
Zyrtarët e Departamentit të Mjedisit u shprehën se të gjithë banorët e New York meritojnë të thithin ajër të shëndetshëm dhe furrat e drurit dhe qymyrit janë ndër kontribuuesit më të mëdhenj të ndotësve të dëmshëm në lagjet me cilësi të dobët të ajrit.
Rregullat e reja mund të kërkojnë që piceritë me furra të tilla të blejnë pajisje të shtrenjta të kontrollit të emetimeve, të cilat kanë një kosto minimale prek 20 mijë dollarësh.
Zyrtarët e qytetit të New York parashikojnë se rreth 100 restorante do të preken nga masa e re. Shumë mjeshtër të picave pohojnë se kjo masë do të “vrasë picën”, pasi nëse ndryshohet temperatura në furrë, do të ndryshojë shija.
Ata shtojnë se tubi, oxhaku, krijon tërheqjen e përsosur lart, e mban temperaturën perfekte, pasi është një art po aq sa shkencë.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.