3 tipet e njerëzve që bëhen të pasur » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 03/09/2018

3 tipet e njerëzve që bëhen të pasur

Share
nga Anerola Torollari
Sht 03, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Thomas C. Corley studioi dhe intervistoi 233 individë të pasur gjatë katër viteve dhe gjeti tre mënyra të përbashkëta për ndërtimin e fatit të tyre. U deshën edhe 18 muaj të tjerë për të përmbledhur dhe analizuar përgjigjet e tyre.

Për t’u bërë i pasur, ka disa gjëra që duhet të bëni me paratë tuaja. BusinessMag në këtë artikull ju sjell 3 tipet e e njerëzve që bëhen të pasur.

Lexoni: Zakonet e njerëzve shumë të suksesshëm

  1. “Kursimtarët”

Vetëm më pak se 22% e njerëzve të pasur në studim hynë në këtë kategori. Të gjithë “Kursimtarët” kishin zero borxhe dhe të ardhura pasive të krijuara nga kursimet e tyre të investuara ishin të mjaftueshme për të përmbushur ose tejkaluar standardin e tyre të jetesës.

Të gjithë kishin pesë gjëra të përbashkëta:

  1. Ata kishin një standard të ulët jetese
  2. Ata zakonisht kishin të ardhura modeste
  3. Të ardhurat e tyre modeste tejkaluan standardin e tyre të ulët të jetesës
  4. Ata ruajtën 20% ose më shumë të të ardhurave të tyre modeste për shumë vite
  5. Ata vazhdimisht dhe me kujdes investuan kursimet e tyre për shumë vite.

Kursimtarëve iu deshën rreth 32 vjet për të grumbulluar një pasuri mesatare prej 3.4 milionë dollarë.

  1. “Virtuozët”

Përafërsisht 27% e njerëzve të pasur në studim ishin “virtuozë”. Këta njerëz të pasur ishin virtuozë në karrierën, industrinë ose profesionin e tyre. Ata ishin ndër më të mirat në atë që bënin.

Këta individë ose punonin për korporata të mëdha publike, në të cilat një pjesë e rëndësishme e kompensimit të tyre ishte kompensimi i bazuar në aksione ose ata ishin sipërmarrës / pronarë të bizneseve të vogla që ishin shumë fitimprurëse.

Atyre ju deshën rreth 20 vjet për të grumbulluar një pasuri mesatare prej 4 milionë dollarë.

  1. “Ëndërrimtarët”

“Ëndërrimtarët” ishin deri tani grupi më i pasur në studim. Përafërsisht 51% e tyre ishin individë që ndoqën një ëndërr të madhe dhe ishin në gjendje ta kthenin atë ëndërr në realitet. Ëndrra e tyre u dha atyre një sasi të madhe të ardhurash dhe ata grumbulluan një mesatare prej 7.4 milionë dollarë në rreth 12 vjet.

Lexoni: Sakrificat që bëjnë njerëzit e suksesshëm për të arritur qëllimet e tyre

Nëse dëshironi të jeni të pasur, e vetmja gjë e rëndësishme është të zgjidhni një rrugë që funksionon për ju dhe të qëndroni me të për shumë vite. Një emërues i përbashkët i të gjitha niveleve të pasurisë ishte koha – u deshën shumë vite për të grumbulluar pasurinë e tyre.

/BI