Thënie motivuese nga Sheryl Sandberg për jetën, lidershipin dhe barazinë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 01/04/2019

Thënie motivuese nga Sheryl Sandberg për jetën, lidershipin dhe barazinë

Share
nga Anerola Torollari
Pri 01, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Sheryl Sandberg është shefe e operacioneve të Facebook dhe autorja me librin më të shitur “Lean In: Women, Work, and the Will to Lead”. BusinessMag në këtë artikull po ju sjell disa thënie motivuese të saj për jetën, lidershipin dhe barazinë. 

Lexoni: Këshilla më e mirë e karrierës nga Sheryl Sandberg

Duke mos i marrë dështimet personale na lejon të rimëkëmbemi – madje edhe të lulëzojmë.

Gjetja e mirënjohjes dhe vlerësimit është çelësi i elasticitetit. Njerëzit që marrin kohë për të renditur gjërat për të cilat janë mirënjohës janë më të lumtur dhe më të shëndetshëm.

Ditët e lehta para jush do të jenë të lehta. Janë ditët e vështira që do të përcaktojnë se kush jeni. Ju do të përcaktoheni jo vetëm me atë që keni arritur, por edhe me mënyrën se si arrini të mbijetoni.

Ne nuk mund ta ndryshojmë atë për të cilën nuk jemi të vetëdijshëm dhe sapo të jemi të vetëdijshëm, duhet të ndryshojmë.

Aftësia për të mësuar është cilësia më e rëndësishme që një lider mund të ketë.

Jo çdo gjë që na ndodh, ndodh për shkakun tonë.

Ne gjejmë humanizmin – vullnetin tonë për të jetuar dhe aftësinë tonë për të dashur në lidhjet që krijojmë me njëri-tjetrin. Jini atje për familjen dhe miqtë tuaj, fizikisht, jo vetëm me një mesazh me emoji <3.

Antidoti më i mirë i një fjalimi të keq është një fjalim i mirë. Antidoti më i mirë për urrejtjen është toleranca.

Mësova se, përballë një zbrazëtie ose përballë një sfide, mund të zgjedhësh gëzimin dhe mirëkuptimin.

Duke tentuar që të bëni gjithçka dhe duke pritur që gjithçka të bëhet saktë është një recetë për zhgënjimin. Përsosmëria është armiku.

Lidershipi është aftësia që ju të përdorni zërin tuaj për mirë. Që ju ta bëni botën një vend më të mirë.

Duke ditur se gjërat mund të jenë më keq, nuk duhet të na ndalojë nga përpjekja për t’i bërë ato më mirë.

Ndihem shumë mirënjohëse ndaj njerëzve që më inkurajuan dhe më ndihmuan të zhvillohesha. Askush nuk mund të ketë sukses pa ndihmë.

Një botë me të vërtetë e barabartë do të ishte ajo ku gratë do të drejtonin gjysmën e vendeve dhe kompanive tona dhe burrat do të drejtonin gjysmën e shtëpive tona.

Lexoni: E ardhmja është rozë – Suksesi i grave mes një rrugëtimi të mundimshëm

/Goalcast