Studimi konfirmon se Apple Watch mund të zbulojë sëmundjet e zemrës
Përditësuar së fundmi: 16/11/2019

Studimi konfirmon se Apple Watch mund të zbulojë sëmundjet e zemrës

Share
nga Eridon Elshani
Nën 16, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Në të kaluarën, kemi dëgjuar histori të panumërta se si tipari i zbulimit të rrahjeve të zemrës së Apple Watch ka shpëtuar shumë jetë.

A mund të jetë thjesht rastësi që të gjitha këto raste të raportuara janë nga njerëz që posedonin një Apple Watch në vend të një ore tjetër?

Rezulton se nuk është thjeshtë rastësi dhe se Apple Watch është në të vërtetë një pajisje mjaft e aftë në zbulimin e rrahjeve të parregullta të zemrës.

Kjo është sipas një studimi të përfunduar së fundmi, të botuar në New England Journal of Medicine, ku 400,000 pjesëmarrës morën pjesë në studim dhe u zbulua se Apple Watch ishte mjaft i saktë kur bëhej fjalë për të zbuluar fibrilacionin atrial te pacientët që e përjetuan atë.

Nga 419,229 pjesëmarrës, gjatë studimit, 2,161 pjesëmarrës u njoftuan nga Apple Watch se ata mund të jenë duke përjetuar përkeqësim të shëndetit.

Këta pjesëmarrës vazhduan të bënin një testim të dytë, ku 84% u zbuluan se kishin simptoma në përputhje me parashikimin e orës, ndërsa 34% ishin vërtetë të sëmurë.

Lexoni gjithashtu:

Një bug (gabim) në Apple Watch mundësoi përgjimin e iPhone-ve

Ndërsa Apple Watch nuk është aspak një mjet diagnostikimi, nuk mund të jetë ide e keqe të vizitoni mjekun tuaj nëse Apple Watch ju njofton ndonjëherë për një problem të zemrës.

BusinessInsider