Një bug (gabim) në Apple Watch mundësoi përgjimin e iPhone-ve
Përditësuar së fundmi: 12/07/2019

Një bug (gabim) në Apple Watch mundësoi përgjimin e iPhone-ve

Share
nga Ornela Trupja
Kor 12, 2019

Apple zbuloi një bug (gabim), që lejoi njerëzit që të përdorin një Watch Apple, që përmes “Walkie-Talkie”  të përgjonin bisedat që bëheshin përmes telefonave iPhone.

Kjo u raportua fillimisht tek Apple, përmes faqes zyrtare të kompanisë, e cila ju mundëson njerëzve të “denoncojnë” bug-et (gabimet). Apple do t’a aktivizojë “Walkie-Talkie” në momentin që do të raportohet se problem i shfaqur është rregulluar.

Funksioni Walkie-Talkie u prezantua në watchOS 5, në shtatorin e vitit 2018. “Sapo u vumë në dijeni për këtë cenueshmëri të lidhur me aplikacionin Walkie-Talkie në Apple Watch, funksioni u çaktivizua dhe kjo çështje do të rregullohet shpejt” , tha Apple në një deklaratë zyrtare. “Kërkojmë falje klientëve tanë për shqetësimet dhe do t’a rikuperojmë funksionalitetin sa më shpejt që të jetë e mundur”.

Lexo: Një gabim në aplikacionin FaceTime lejon që njerëzit e tjerë t’ju përgjojnë

Apple tha se nuk është “i vetëdijshëm për ndonjë përdorim të cenueshmërisë ndaj një klienti, kushtet e veçanta dhe sekuencat e ngjarjeve janë të nevojshme për t’a shfrytëzuar atë”. Kjo do të thotë se nuk ka shumë gjasa që të prekë këdo.

“Ne marrim seriozisht sigurinë dhe privatësinë e klientëve tanë. Ne konkluduam se çaktivizimi i aplikacionit ishte rruga e duhur e veprimit pasi ky bug mund t’i lejonte dikujt të përgjonte bisedat e konsumatorëve të iPhone pa pëlqimin e tyre”.

Një bug i ngjashëm me iPhone është zbuluar në janar 2019, kur një adoleshent zbuloi një bug (face) FaceTime, që lejoi dikë që të përgjonte bisedat mes iPhone-ve. Apple edhe këtë gabim e kapi në kohë.

CNBC