Sipas një studimi të ri, Amazon është marka më e vlefshme në botë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 20/06/2019

Sipas një studimi të ri, Amazon është marka më e vlefshme në botë

Share
nga Anerola Torollari
Qer 20, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Sipas një studimi të kryer kohët e fundit ka rezultuar se Amazon është marka më e vlefshme në botë.

Sipas një studimi të agjencisë të hulumtimit WPP, vetëm marka e Amazon vlen 315.5 miliardë dollarë, e cila është 52% më shumë se një vit më parë dhe mjaftueshëm për të kaluar Apple (309.5 miliardë dollarë) dhe Google (309 miliardë dollarë) në renditjen vjetore.

Lexoni: Për dërgesa më të shpejta, Amazon po ndërton një aeroport

Apple dhe Google kanë qenë në pozicionin më të lartë në renditjen e BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brand për 12 vitet e fundit, deri më tani.

Pra, pse papritmas marka e Amazon vlen shumë më tepër? Sipas studimit, kjo është për aryse se:

 • “Blerjet e zgjuara, kanë çuar në rrjedha të reja të të ardhurave”
 • “Shërbim i shkëlqyer i shërbimit të klientit”
 • “Aftësia e tij për të qëndruar përpara konkurrentëve të tij duke ofruar një ekosistem të larmishëm të produkteve dhe shërbimeve”

Në mesin e këtyre blerjeve: platformat e makinave dhe kamionëve me vetë-ngarje, plus blerja e PillPack prej 753 milionë dollarësh dhe 575 milionë dollarë investime në shërbimin e shpërndarjes në Londër, Deliveroo.

Microsoft, i cili ka kapitalizimin më të madh të tregut në këtë moment, u rendit i katërti në renditje, me vlerën e markës prej 251.2 miliardë dollarë, sipas studimit.

Ja lista e top 10: 

Plus, disa të tjerë me interes:

 • Marlboro, 71.958 miliardë dollarë
 • Disney, 57.007 miliardë dollarë
 • Nike, 47.360 miliardë dollarë
 • Starbucks, 45.884 miliardë dollarë
 • Walmart, 36.801 miliardë dollarë
 • Netflix, 34.290 miliardë dollarë
 • LinkedIn, 22.816 miliardë dollarë
 • Ikea, 18.949 miliardë dollarë
 • Adidas, 13.355 miliardë dollarë

Ju mund të gjeni më shumë informacion dhe një link me tërë studimin këtu.

Lexoni: Thyhen heshtjen Amazon në lidhje me investimin në industrinë e automjeteve autonome

/Inc