Për dërgesa më të shpejta, Amazon po ndërton një aeroport
Përditësuar së fundmi: 15/05/2019

Për dërgesa më të shpejta, Amazon po ndërton një aeroport

Share
nga Neada Muçaj
Maj 15, 2019

Jeff Bezos ka njoftuar projektin më të ri të Amazon, një aeroport në vlerë 1.5 miliardë dollarë në Ohaio.

Sipas Associated Press, kjo hapësirë është e ngjashme me përmasat e qendrave globale të shpërndarësve të kompanive ajrore më të mëdha.

Amazon ra dakord për një kontratë 50 vjeçare për një hapësirë prej më shumë se 900 hektarë nga Kentaki/Aeroporti Ndërkombëtar i Kentakit Verior në vitin 2017.

Amazon planifikon të marrë në kontroll procesin e shpërndarjes duke u bërë më e besueshme dhe duke u shkëputur nga kompani si UPS, FedEx, apo USPS, për të ulur shpenzimet dhe për të përshpejtuar shpërndarjen e materialeve më të rëndësishme.

“Kjo qendër do t’i dërgojë më shpejt porositë te klienti… Do të zhvendosim shërbimin Prime nga (shpërndarje) brenda dy-ditëve në një ditë dhe kjo qendër do të luajë një rol të madh për këtë”, tha Bezos.

Pritet që kjo të hapet në vitin 2021 duke krijuar 2,000 vende pune në aeroport.

/BusinessInsider