Numri #13 i Business Mag Albania gati për shkarkim!


Kohët po ndryshojnë shumë shpejt dha ata që po e kuptojnë këtë dhe po ndërmarrin hapa për të ndërtuar vepra që do i shërbejnë të ardhmes, janë themeluesit e kompanive të reja, themeluesit e startup-eve.

Ata mund të jenë nga çdo fushë apo sektor; mund të jenë duke shërndarë dije apo ushqim, duke dizenjuar veshje apo software, duke ndërtuar aplikacione apo kultura kompanie. Ajo që kanë të përbashkët themeluesit e sotëm është se po përqafojnë ndryshimin dhe po punojnë që ndryshimet që do të vijnë ta bëjnë jetën tonë më të mirë. – Citim nga Gerti Boshnjaku.

Janë pikërisht ata, themelues, krijues, inovatorë, mendje të reja arsyeja që ne krijuam dhe vazhdojmë të zhvillojmë Business Mag Albania, dedikuar Sipërmarrjes së re dhe Biznesit.

Ky është numri 13 i revistës tonë Online kur kanë kaluar pak më shumë se 2 vjet nga numri ynë i parë. Që atëherë shumë gjëra kanë ndryshuar, si në përmbajtje të asaj që ofrojmë, ashtu edhe në stil dhe në perspektivë.

Besojmë se jemi rritur dhe përmirësuar në të gjitha këto aspekte, duke ruajtur në të njëjtën kohë fokusin dhe duke kristalizuar vizionin tonë. Një media e re, dixhitale, dedikuar Sipërmarrjes së re dhe Biznesit.

Gjithnjë e më shumë, ndiejmë një përgjegjësi më të madhe sa herë fillojmë të përgatisim edicionin e rradhës të Business Magazine. Pasi, numrat e lexuesve tanë po rriten dhe ndikimi ynë në ekosistemin e sipërmarrjes së re, në Shqipëri dhe rajon është më i madh.

Numri 13 i revistës Online – Shkarkoje Këtu!

Epoka që po jetojmë ka një ritëm marramendës zhvillimesh teknologiike të cilat ofrojnë oportunitet për zgjidhje të reja të problemeve ekzistuese dhe rrjedhimisht lindjen e bizneseve të reja dhe daljen në skenë të liderëve të rinj apo inovatorëve të mprehtë si aktorë të një ekosistemi që po zhvillohet.

Një ekosistem që njeh rritje pavarësisht rrethanave aspak të favorshme ku jetojmë çdo ditë, në sajë të një force të brendshme pasioni dhe kreativiteti të njerëzve të rinj në mendësi, të cilët me këmbëngulje deri në kokëfortësi punojnë për të përmirësuar jetën tonë dhe të komunitetit ku jetojnë.

Numri 13 i revistës Online – Shkarkoje Këtu!

Në këtë numër, kemi takuar shumë njerëz të tillë, themelues të rinj dhe të vjetër, me të cilët kemi folur për iniciativat që kanë ndërmarrë dhe hapat që po ndjekin drejt krijimit të një Ekonomie të re, zhvillimi i së cilës do të krijojë një mjedis më të mirë për të jetuar.

“Ndonëse shembujt janë ende të pakët, evidentimi i tyre kap një moment historik në Shqipëri ku vetëm në pak vjet po shohim lindjen e Innovation Driven Enterprises, kategori kjo e ndryshme nga SME-të.” –citim nga Julia Goga-Cooke.

Disa e quajnë Ekonomia e Internetit, ekonomi e re, disa Ekonomi Dixhitale… pak rëndësi ka emërtimi. Në thelb janë përpjekjet e Enkelejd Zotaj, Tomi Kallanxhi, Julia Goga-Cooke, Stella Sallaku, Genti Selenica, Mërgim Cahani, Albi Prifti dhe shumë të tjerë që përbëjnë modelet më të mira për t’u marrë shembull nga të rinjtë që nuk duan t’i pranojnë problemet dhe pengesat, por kanë dëshirën dhe vullnetin për t’i kapërcyer ato.

Numri 13 i revistës Online – Shkarkoje Këtu!

Lexim të këndshëm!

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale