Këto 5 aftësi janë çelësi për rritjen në karrierë, sipas LinkedIn


Të rinjtë janë më optimistë se çdo gjeneratë tjetër në lidhje me perspektivat e tyre të karrierës dhe mundësitë që shtrihen përpara, pavarësisht nga kërcënimi në rritje i inovacionit që po ndodh në punë.

Kjo sipas një studimi të ri nga shërbimi profesional LinkedIn, i cili zbuloi se shumica (52%) e njerëzve të moshës 18-29 vjeç shpresojnë që klima e punësimit të përmirësohet gjatë viteve të ardhshme.

Megjithatë, LinkedIn ka vënë në dukje se punonjësit e të gjitha gjeneratave mund të përgatiten më mirë duke u fokusuar në pesë aftësi kryesore të punës.

Lexoni: Disa mënyra për të qenë më të lumtur në punë, sipas ekspertëve të karrierës

1. Vazhdoni të mësoni

Ndërsa karriera tradicionale e gjen veten kundër kërcënimit në rritje të automatizimit, udhëheqësit e biznesit gjithmonë e më shumë fokusohen në mësimin e vazhdueshëm dhe LinkedIn nuk bën ndryshe.

Duke mësuar një aftësi të re është një mënyrë e mirë për të rritur vlerën që ju sillni tek punëdhënësi juaj apo tek biznesi juaj. Në një përpjekje për t’iu përgjigjur asaj që e sheh si kërkesë në rritje për programe zhvillimi të tilla, LinkedIn ka lançuar platformën e vet, LinkedIn Learning, i cili u ofron përdoruesve një sërë kursesh. Ndërkohë, ikonat e biznesit, si Bill Gates dhe Warren Buffett, vazhdojnë të përkrahin vlerën e librave të modës së vjetër.

2. Mbani një rrjet kontakti

Ndërsa të mësuarit e aftësive të reja është një aspekt jetik në zhvillimin e karrierës tuaj, duke siguruar se ato njihen dhe vlerësohen është pothuajse aq e rëndësishme.

Nuk ka gjasa që ne të mund të shkojmë larg pa ndihmën e të tjerëve në komunitetin tonë. Në të njëjtën mënyrë, duke ndihmuar të tjerët, duke u dhënë një dorë ose duke dhënë këshilla, do të krijojë një cikël të virtytshëm. Kjo është diçka që vëzhgojnë anketuesit e studimit të LinkedIn, ku 85% thonë se besojnë se lidhjet e duhura janë të rëndësishme për të avancuar në karrierë.

Sigurisht, rrjetëzimi nuk vjen natyrshëm tek të gjithë, prandaj është e rëndësishme të mësoni disa aftësi për të lehtësuar procesin. Site si LinkedIn gjithashtu e kanë bërë më të lehtë për t’u angazhuar me kolegë – për shembull, duke pëlqyer ose duke ndarë një postim.

3. Qëndroni të përditësuar

Një pjesë e ndërtimit të një rrjeti të fuqishëm profesional ka të bëjë me faktin se sa të pozicionuar jeni ju që dikush të dëshirojë t’iu ndjekë. Kjo do të thotë të qëndroni të përditësuar me industrinë tuaj ndërsa ajo zhvillohet dhe të siguroheni që kjo reflektohet në praninë tuaj online.

Lexoni: 10 mësime karriere mes punës dhe jetës

Jo vetëm që do t’ju bëjë të dukeni si udhëheqës i mendimit, por do t’ju bëjë më të dukshëm me kolegët dhe punëdhënësit potencialë, të cilët mund t’ju prezantojnë me mundësi të reja.

Filloni thjesht, duke përditësuar profilin tuaj për të pasqyruar aftësitë dhe përvojat tuaja më të fundit. Ju pastaj mund të filloni të qëndroni aktivë duke postuar dhe shpërndarë në profilin tuaj të LinkedIn, në rrjetin e kompanisë dhe blogun personal për të nxjerrë në pah fushat e punës dhe industrisë suaj që ju interesojnë më shumë.

4. Përshtatuni me ndryshimin

Tregu i punëve vazhdon të zhvillohet dhe është e rëndësishme që ju ta mirëprisni atë ndryshim dhe të lëvizni së bashku me të.

Ndërsa ritmi i ndryshimeve të shkaktuara nga teknologjia vazhdon të përshpejtohet, gatishmëria për të përqafuar këto ndryshime është çelësi i suksesit të vazhdueshëm në karrierë dhe qëndrimi i duhur.

Shumica e të punësuarve (81%) thonë se janë të hapur për këto ndryshime, sipas sondazhit të LinkedIn. Megjithatë, duke e përdorur atë në avantazhin tuaj mund të jetë një çështje tjetër.

5. Ruani ekuilibrin punë-jetë

Së fundi, ndërsa puna është e rëndësishme, është po aq e rëndësishme që ju të arrini të gjeni ekuilibrin e duhur për të mos u zhytur plotësisht në punë.

Lexoni: 8 gjërat që duhet të bëni në LinkedIn për të forcuar karrierën dhe biznesin tuaj gjatë 2019

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për fuqinë punëtore të sotme, pasi zhvillimet në teknologji nënkuptojnë se linjat ndërmjet orëve tradicionale të punës dhe kohës së lirë janë bërë gjithnjë e më të paqarta. Ndërsa bilanci i punës dhe i jetës bëhet një aspiratë gjithnjë e më e rëndësishme për shumë njerëz, çelësi është gjetja e nivelit të ekuilibrit ose harmonisë që funksionon për secilin prej nesh.

burimi: cnbc

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale