Berati është një prej qyteteve më të vizituara gjatë këtij sezoni turistik ku me qindra turistë të huaj dhe vendas kanë vizituar muzetë e qytetit, kalanë, lagjet karakteristike si dhe kanë shijuar kuzhinën beratase me gatimet tradicionale.
Por shumë nga administratorët e njësive pritëse në Berat thonë se problemi më i madh për qytetin është fuqia punëtore.
Shumë të rinj largohen përditë dhe kjo për sektorin e shërbimit është tepër e dëmshme.
Edhe pse Berati ndodhet dhjetëra kilometër larg detit, sipërmarrës vendas kanë guxuar për të dalë prej kuzhinës tradicionale.
Luan Eskiu prej vitesh po ofron gatimet e detit në qytetin e një mbi një dritareve duke thyer tabunë e kulinarisë madje duke tërhequr me dhjetëra turistë të huaj dhe vendas që shijojnë këto gatime.
“Theva tabunë e Berati, pasi këtu nuk hahet peshk. Thënia e peshkatarëve është që: Peshku nuk hahet atje ku zihet por atje ku blihet, dhe unë këtë e kam bërë realitet“, thotë ai.
Mbi 750 mijë ishte numri i turistëve që e vizituan Beratin dhe destinacionet e tjera në qark, ndërsa qyteti do të vazhdojë edhe në vjeshtë dhe dimër që të mbajë dyert hapur për të gjithë ata që i tërheq turizmi historik dhe i aventurës.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.