Si mund të shmangin bizneset kontrollet tatimore duke pajtuar auditues të huaj? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 17/05/2017

Si mund të shmangin bizneset kontrollet tatimore duke pajtuar auditues të huaj?

Share
nga Anerola Torollari
Maj 17, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Bizneset mund të shmangin kontrollet tatimore, nëse do të pajtojnë një nga 10 kompanitë e njohura audituese për të certifikuar bilancet e tyre financiare. Ministria e Financave ka publikuar listën me 10 kompani, auditimet e të cilave do të njihen zyrtarisht edhe për efekt të pagesës së taksave.

Në listë spikasin emra të njohur si “Deloitte”, “Kpmg” apo dhe “PricewaterhouseCoopers”, por mes tyre ka dhe kompani më pak të njohura.

Moduli i analizës së riskut që përdor administrata tatimore parashikon se bizneset, të cilat kanë deklarata të certifikuara nga kompanitë audituese klasifikohen me risk më të ulët.

Kjo bën që ato të shmangin thuajse tërësisht vizitat apo kontrollet e inspektorëve tatimorë dhe t’i paguajnë detyrimet e tyre në bazë të llogarive që certifikohen nga kompanitë audituese.

Njohja e auditimeve private për efekt të pagesës së taksave u lajmërua dy vjet më parë nga Kryeministri Edi Rama si një masë lehtësuese për biznesin.

Sipas Ministrisë së Financave, përveç lehtësimit të biznesit kjo masë ul korrupsionin, por edhe kostot si për administratën tatimore ashtu dhe biznesin.

burimi: Top-channel

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Realiteti Virtual në web

Shtator 14, 2017
6 PM - 8:30 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00

Crypto Party Tirana

Shtator 30, 2017
10 AM - 8 PM