Hapet për herë të parë në Shqipëri "Albania Cyber Academy" » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 17/05/2017

Hapet për herë të parë në Shqipëri “Albania Cyber Academy”

Share
nga Fiorela Jaupi
Maj 17, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Në kuadër të Javës së Inovacionit, Agjencia Kombëtare për Sigurinë Kompjuterike (ALCIRT) nën kujdesin e veçantë të Ministres për Inovacionin dhe Administratës Publike Znj. Milena Harito, në partneritet me Universitetin e Biznesit dhe Teknologjisë Kosovë dhe Divizionin UBT-CERT organizuan në Tiranë për herë të parë konferencën studentore “Teknologjia që punëson” në ambjentet e Innovation Hub Tirana.

Deri në datën 3 Prill u bë dorëzimi i punimeve, duke patur në fokus temën e Javës së Inovacionit “Teknologjia që punëson”, në ndikimin dhe evoluimin e sulmeve kibernetike në rritjen e vendeve të punës, duke sjellë analiza nga Microsoft, Google, Amazon etj. Punimet e plota u paraqitën deri në datën 24 Prill dhe sot u bë prezantimi i fituesve.

Gjatë konferencës u shpall hapja e “Albania Cyber Academy”, për të apasionuarit pas fushës së kibernetikës. Ndër punimet më të mira u zgjodhën 4 fitues të cilët u pajisën me certifikata si të gjithë pjesëmarrësit dhe përfituan bursa studimi të plota si dhe mundësinë për të qenë të pranishëm në shkollën verore të Pragës, e mundësuar nga NATO, me të gjitha shpenzimet e mbuluara.

Albania Cyber AcademyEvente