Google kombinon të gjitha shërbimet e tij cloud në një markë të quajtur ‘Google Cloud’ » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 30/09/2016

Google kombinon të gjitha shërbimet e tij cloud në një markë të quajtur ‘Google Cloud’

Share
nga Anerola Torollari
Sht 30, 2016
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Google për Punën(Google for Work), Platforma Cloud e Google dhe pjesa tjetër e kompanisë e mbështetur në cloud janë duke marrë një emër të ri. Ato tani janë të kombinuara me pseudonimin “Google Cloud”. Diane Greene bëri njoftimin për këtë në një event të vogël në San Francisko.

Nëse keni qenë duke ndjekur punën e Google, lajmi nuk ka ardhur si një surprizë totale. Informacioni së pari njoftoi se ky ndryshim ishte në proces.

Dhe vetëm për të na ngatërruar, Google gjithashtu është duke riemërtuar ‘Google Apps for Work’, e cila gjithashtu bie nën ombrellën e Google Cloud. Google Apps for Work është tani G Suite.

Google for Work / pseudonimi Google Cloud përfshiu një gamë të gjerë të produkteve, duke përfshirë edhe aplikacionet e themelore si Gmail, Google Docs, Sheets dhe Slides, si dhe Google Maps for Work dhe Google Search for Work. Gjithashtu përfshin edhe platformën Google Cloud Platform, Chromebook, dhe shërbime të lëvizshmërisë të ndërmarrjes Google.

Siç vuri në dukje Greene gjatë lajmërimit të saj mëngjesin e djeshëm, Google së pari konsideroi emrin Google Enterprise dhe e përdorën atë si brenda dhe jashtë për një periudhë kohe. Greene tha se arsyeja për këtë është se kur ajo u bashkua me Google në fillim të këtij viti, konsumatorët e kompanisë ende nuk ishin të sigurtë nëse Google ishte serioz në lidhje me cloud-in, kështu që emri dukej si një përshtatje e mirë. Tani, klientët potencialë e dinë se Google është serioz në lidhje me sipërmarrjen, argumentoi ajo.

Greene tha: “Ne jemi fuqia e plotë e Google në Cloud. Ne jemi Google Cloud. Është unik- një grup i gjerë i teknologjive, zgjidhjeve dhe produkteve”.

 

burimi: techcrunch