Cili është sekreti i suksesit në Silicon Valley? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/12/2016

Cili është sekreti i suksesit në Silicon Valley?

Share
nga Anerola Torollari
Dhj 15, 2016
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Profesionistë, sipërmarrës dhe studentë nga e gjithë bota shkojnë në “Silicon Valley” për të mësuar sekretet e suksesit të kompanive teknologjike amerikane. Korrespondenti i shërbimit indonezian të Zërit të Amerikës Vina Mubtadi tregon se si të ndjekim shembullin e tyre.

Prej kohësh, Silicon Valley dhe zona e gjirit të San Franciskos njihen si drejtuesit e teknologjisë dhe inovacionit. Të gjithë gjigandët e teknologjisë e kanë bazën aty, ndërsa kompani të reja vazhdojnë të lulëzojnë.

“Silicon Valley është meka e teknologjisë. Këtu janë përqendruar mendjet më të ndritura.”

Mohammad Ibrahim është përfaqësues i Shteteve të Bashkuara i një organizate të quajtur “Leaders”.

Ai fton startup-et nga territoret palestineze për një program specializimi një mujor me ekspertë të Silicon Valley.

“Japim trajnime për rritjen, shkallëzimin e procesit, strategjinë e marketingut, shitjet dhe zhvillimin. Nëse kanë nevojë për të grumbulluar kapital, ne i vëmë në kontakt me investitorët.”

Mundësi të tilla trajnimi ofrohen gjithashtu nga firma Google përmes programit të saj “Launchpad Accelerator”.

Programi përfshin 50 mijë $ financim dhe dy javë trajnim. Ai është i hapur për kompani fillestare nga Amerika Latine dhe Azia.

“Po sjellim mentorët më të mirë që mund të ketë sot Silicon Valley dhe po përpiqemi të zgjidhim sfida të ngjashme. Ishte një kompani nga India që kishte sfida të ngjashme me ato që përballej kompania Airbnb. Përmes kësaj eksperience ne krijojmë vlera ose sjellim vlera që do të ishte e vështirë t’i jepnim në zona të tjera.”

Google thotë se po kërkon të përfshijë më shumë vende dhe rajone në të ardhmen.

Por për ata që janë ende në shkolla dhe nuk kanë filluar ende kompanitë e tyre, ka një mënyrë tjetër për të provuar Silicon Valley. Kompani të ndryshme teknologjike si Mozilla ofrojnë tre muaj praktikë të paguar në verë.

“Këtu në Mozilla, ne kërkojmë më të mirët dhe më të zgjuarit, por përqëndrohemi gjithashtu tek diversiteti dhe gjithpërfshirja. Meqë jemi një kompani ndërkombëtare, punësojmë praktikantë nga e gjithë bota. Punësojmë në pozicione teknike dhe jo-teknike, pra kemi një seri pozicionesh ku ata mund të aplikojnë.”

Praktikantët në Silicon Valley mund të marrin një pagesë prej 5 mijë dollarësh në muaj, përfitime dhe eksperiencë të çmuar – diçka që të gjithë e dëshirojnë.

burimi: voanews.com