Tashmë një mundësi edhe për sipërmarrjen turistike, krijohet fondi i ndihmës financiare


Është publikuar vendimi i Komisionit të Ndihmës Shtetërore për krijimin e fondit të sipërmarrjes turistike, sipas të cilit fondi total shtetëror në ndihmë të sipërmarrjes turistike do të jetë 30 milionë lekë për periudhën 2017-2019.

Ai do të shkojë për mbështetjen e ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme për përmirësimin e klimës dhe kushteve të prodhimit dhe marketimit të produkteve e shërbimeve turistike, duke krijuar bazat për një zhvillim të sektorit të turizmit.

Fondi ka për qëllim dhënien e ndihmës financiare në mbështetje të sipërmarrjeve turistike që zhvillojnë veprimtarinë e tyre si struktura akomoduese të llojit bujtinë në zonat rurale, operatorë turistikë, agro-turizëm dhe shërbime kulinare tradicionale të zonës.

Sipërmarrjet turistike duhet të plotësojnë kushtet: janë ndërmarrje të klasifikuara si mikro ose të vogla; kanë selinë ose vendin kryesor të prodhimit brenda territorit të vendit; ofrojnë shërbime turistike brenda vendit; paraqesin një projekt-propozim ose plan biznesi duke demonstruar se aktivitetet e parashikuara për mbështetje nga Fondi i Sipërmarrjes Turistike janë të rëndësishme për zhvillimin e biznesit të tyre, duke pasur parasysh përdorimin e fondit për një investim afatgjatë.

Ato duhet të jenë të regjistruara në QKB, të mos kenë detyrime tatimore e doganore të papaguara dhe të operojnë në tregun turistik që prej jo më pak se një viti.

burimi: javanews.al

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale