Si do ta transformojë inteligjenca arificiale biznesin tuaj?
Përditësuar së fundmi: 13/08/2018

Si do ta transformojë inteligjenca artificiale biznesin tuaj?

Share
nga Anerola Torollari
Gus 13, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Inteligjenca Artificiale nuk është pjesë e teknologjisë në të ardhmen – Ajo është e ardhmja e teknologjisë.

Elon Musk dhe Mark Zuckerberg kanë debatuar publikisht nëse kjo do të rezultojë një gjë e mirë apo jo.

Asistentët si Siri i dhe Alexa e Amazon janë bërë gjithnjë e më të pranishëm në jetën tonë dhe kjo do të rritet dita ditës, pasi ato po mësojnë më shumë aftësi.

Këta asistentë zëri janë vendosur të çajnë tregun ndërsa më shumë pajisje të mundësuar nga IA hyjnë në treg. Shumica e lojtarëve të teknologjisë kanë në treg një formë të smart speaker si Amazon Echo apo Apple HomePad, të cilët janë në gjendje të komunikojnë me shumicën e pajisjeve me anë të WiFi në të gjithë shtëpinë.

Ndërsa IA ka një ndikim të madh tek individët dhe shtëpitë smart, ndoshta ndikimi i tij më i madh mund të ndihet në hapësirën e e-commerce. Në këtë treg gjithnjë e më në zhvillim, personalizimi është një nga shitësit kryesorë të diferencuar. Në fakt, shitësit me pakicë që kanë zbatuar strategjitë e personalizimit shohin fitime 6-10% nga shitjet, me një ritëm dy deri tre herë më të shpejtë se shitësit e tjerë, sipas një raporti të Boston Consulting Group.

Kjo mund të arrihet duke përdorur teknologjinë e machine learning për të shqyrtuar të dhënat e klientit për të paraqitur informacionin përkatës para tij sapo arrin në faqe.

Dhe për marketerët IA mund të sjellë analizë më të mirë të të dhënave, t’i bëjë ekipet e marketingut më kreativë dhe t’i ndihmojë kompanitë të marrin vendime më të mira menaxheriale.

Pavarësisht nga industria juaj, IA është kudo. Dhe kjo do të ndryshojë mënyrën se si bëhet biznes. Pyetja është: A do të jeni ju gati për këtë?

/BI