Shkrimi Akademik dhe Metodologjia e Kërkimit në Punimin Shkencor


Student Economic Forum në bashkëpunim me Albanian Young Leaders Forum më datë 2 dhe 3 Maj 2018, ora 16:30 – 19:00 do të zhvillojë një trajnim dy ditor me temë “Shkrimi Akademik dhe Metodologjia e Kërkimit në Punimet Shkencore”.

Cilësia e punimit të një projekt kursi, teme diplome apo mikroteze nga ana metodologjike, përmbajtësore dhe vizuale është e lidhur ngushtësisht me respektimin e normave, rregullave dhe standardeve të shkrimit akademik dhe metodologjisë së kërkimit në çdo punim shkencor. Sa me i lartë të jetë niveli i dijeve dhe njohurive rreth shkrimit akademik dhe metodologjisë të kërkimit aq më minimale do të jenë gabimet në çdo punim të fushës akademike dhe jo akademike që ne mund të realizojmë.

Për të gjithë studentët dhe kërkuesit e rinj që dëshirojnë të përmirësojnë njohurit rreth shkrimit akademik dhe metodologjisë së kërkimit janë të ftuar për t’u bërë pjesë e këtij trajnimi, i cili do të mbahet nga lektor të fushës.

Tematikat që do të trajtohen në akademi janë:

• Shkrimi si mjet komunikimi dhe efektet e tij
• Procesi i të shkruarit: Mbledhja e informacionit dhe Organizimi i materialit
• Kuptimi i stilit dhe përdorimi i një stili të efektshem
• Format e paraqitjes së dorëshkrimeve
• Modelet bazë të të shkruarit në shkrimin teknik
• Prezantimi vizual i informacionit teknik
• Përgatitja e një eseje
• Planifikimi i kërkimit
• Rishikimi i literaturës
• Problemi dhe objektivat e kërkimit
• Kuadri konceptual
• Metodat dhe procedurat e kërkimit
• Besueshmëria dhe vlefshmëria e dijes
• Bazat filozofike të kërkimit
• Etika në Kërkim

► Aplikoni këtu:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxuswWNUsMvZ6U-to99MBZNI6X-R75ddicF8KPAv1WQYD2vw/viewform

Datat e zhvillimit të trajnimit:

– 1 Maj 2018, ora 16:30 – 19:00
– 2 Maj 2018, ora 16:30 – 19:00

► Kush pranohet në akademi:

– Studentët
– Të rinjtë

► Politikat e pagesës për pjesëmarrje

– Anëtarët e SEF: 1000 lekë (të reja) (-50 %)
– Studentët dhe të rinjtë e tjerë: 1000 lekë (të reja)

Në fund të trajnimit të gjithë pjesëmarrësit do pajisen me CERTITIKTE Pjesëmarrje.

Afati përfundimtar i aplikimit: 29.04.2018

Për më shumë informacion klikoni Këtu.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale