Sa ndikojnë rezultatet shkollore në rrugëtimin tuaj profesional?
Përditësuar së fundmi: 15/01/2020

Sa ndikojnë rezultatet shkollore në rrugëtimin tuaj profesional?

Share
nga Ornela Trupja
Jan 15, 2020

Jetojmë në një botë, ku gati çdo prind i inkurajon fëmijët e tij të marrin nota të mira në shkollë. Jo vetëm kaq. Ata presin që fëmija i tyre të marrë notat më të larta gjatë gjithë jetës së tij akademike. Dhe nëse ata do të marrin një rezultat më të ulët, për prindërit konsiderohet si një zhgënjim.

Në këto raste prindërit besojnë se një fëmijë që nuk ka rezultatet maksimale, nuk mund të ketë shumë sukses. Por, të mos ngatërrojmë diçka. Nëse një fëmijë merr gjithmonë vlerësimin maksimal, do të jetë i suksessshëm në shkollë dhe jo domosdoshmërisht në biznes, ndërsa për atë që nuk është gjithmonë shumë i mirë në shkollë nuk do të thotë që nuk ka shanse për t’u bërë një sipërmarrës dhe udhëheqës i suksesshëm.

West Point ka bërë një studim me të sapodiplomuarit për të parë vijueshmërinë e tyre dhe llojin e karrierës. Ata dolën në përfundimin se një student nuk rritet për të udhëhequr kompanitë. Sipas tyre, koha ka provuar se një student me rezultate maksimale, mund të mos jetë më i aftë në sipërmarrje se një student me rezultate më të dobëta.

Lexo: Si të bëheni një udhëheqës me ndikim

Pra, rrallëherë udhëheqja ka të bëjë me intelektin e pastër dhe studentët absolut janë njerëz që japin kontribute të mëdha në shkencë, pedagogji, por jo domosdoshmërisht këta njerëz kanë të zhvilluara aftësitë ndërpersonale që studentët mesatarë kanë mundësinë ta bëjnë.

Është tepër e rëndësishme që t’i kushtohet më shumë rëndësi aftësisë që zotëron një person sesa rezultateve të tij, pasi ka aftësi të tjera po ashtu të vlefshme, që shkojnë përtej librave. Prandaj, kur një student sjell në shtëpi një çertifikatë, e cila nuk mbart rezultate maksimale, mos u frikësoni. Ju si prind duhet të festoni, pasi ju keni në dorë rezultatet e një udhëheqësi të ardhshëm.

Inc