Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore - Prishtinë, ka prezantuar aplikacionin mobile të Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/01/2018

Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore – Prishtinë, ka prezantuar aplikacionin mobile të Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës

Share
nga Anerola Torollari
Jan 15, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Në hapësirat e Muzeut të Kosovës, Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore – Prishtinë, ka prezantuar aplikacionin mobile të Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës. 

Vlen të përmendet se ky projekt është në pajtueshmëri me orientimet strategjike të përcaktuara në Strategjinë Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore 2017 – 2027, si dhe janë veprime që ndodhin brenda kësaj strategjie, kur bëhet fjalë për: Rritjen e përdorimit të mediave dixhitale dhe rrjeteve online për promovim të trashëgimisë kulturore të Kosovës; Edukimin e gjeneratave të reja mbi trashëgiminë kulturore; Inkurajimin e ideve kreative.

Përmes këtij aplikacioni, duke shfrytëzuar teknologjinë mobile, përkatësisht platformat Android dhe iOS, paraqiten disa nga monumentet e Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës si dhe vende identifikuese të Prishtinës, në funksion të promovimit të trashëgimisë kulturore.

Gjatë hartimit të konceptit të aplikacionit, në funksion të përmbushjes së objektivës së promovimit dhe të gjithëpërfshirjes, qendra ka pasur në fokus të veçantë edhe partnerët e mundshëm në arritjen e qëllimit të projektit. Bashkëpunimi me Shkollën Digjitale, në njërën anë ka bërë që guida të realizohet përveç se nga profesionistët edhe nga nxënësit e kësaj shkolle. Këta të fundit gjatë gjithë punës, përveç aftësimit që kanë nxënë në fushën e programimit, kanë marrë njohuri edhe për monumentet e Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës. Një pjesë e fondit për realizimin e projektit është përdorur për shkollimin e 12 fëmijëve boshnjak të fshatit SOS në kohëzgjatje prej 1 viti në Shkollën Digjitale.

Për të mësuar më shumë rreth Shkollës Digjitale BusinessMag ka realizuar një intervistë me Hana Qerimi një nga bashkë-themelueset. Lexoni intervistën: Shkolla Digjitale, aty ku konceptet e programimit mësohen qysh fëmijë

Aplikacioni ka për qëllim promovimin e Trashëgimisë Kulturore të Prishtinës duke ofruar qasje në informacion përmes teknologjisë mobile. Funksionalitetet e Aplikacionit:

  • 40 vendodhje në Prishtinë
  • I disponueshëm në gjuhën shqipe dhe angleze
  • Ofron GPS për çdo pikë përmes koordinatave të sakta
  • Funksionon edhe pa qasje në internet
  • Informacion për çdo pikë
  • Një apo më shume fotografi në formë galerie për çdo vend

Aplikacioni mund të shkarkohet në PlayStore dhe AppStore

/mkrs-ks.org