Punësohu te Businessmag! Bëhu pjesë e konkursit për artikullin më të mirë


Studentë të gazetarisë ftohen të bëhen pjesë e konkursit që siguron mundësi punësimi për më të mirin.

Në datat 9-11 shtator 2019, projekti Aftësi për Punë S4J organizon Shkollën Verore 2019 me temë: “Zhvillimi i Kapitalit Njerëzor në Shqipëri – Roli i Arsimit dhe Formimit Profesional”, një aktivitet që do të afrojë të gjithë aktorët e rëndësishëm të sferës së AFP-së në Shqipëri. Aktiviteti zhvillohet në Durrës.

Businessmag e mbështet këtë event dhe ftojmë studentët aktivë, të cilët ndjekin me pasion profesionin e tyre, të bëhen pjesë e këtij kompeticioni. Ata parashikohet të ndjekin sesione të ndryshme, të mbajnë shënime dhe të shkruajnë një artikull mbi një tematikë të caktuar.

Artikulli më i mirë do të përzgjidhet dhe të publikohet në botimin e ardhshëm të BusinessMag, ku do të trajtohet tema e kapitalit human.

Artikujt do të mbikëqyren nga stafi i Business Magazine. Studenti me vlerësimin më të mirë mund të jetë i punësuari i ardhshëm në platformën më të madhe online dedikuar sipërmarrjes.

Për aplikime na shkruani në [email protected]

Rreth Shkollës Verore 

Shkolla Verore 2019 do të afrojë politikë-bërës, akademikë, drejtues, mësimdhënës dhe instruktorë të institucioneve ofruese të AFP-së në të gjitha nivelet (publike dhe jo-publike), punëdhënës, nxënës dhe prindër.

Lajtmotivi i Shkollës Verore është Zhvillimi i Kapitalit Njerëzor në Shqipëri. Temat që do të trajtohen në sesionet e ndryshme do të bëjnë të mundur që pjesëmarrësit të reflektojnë dhe të identifikojnë zgjidhje dhe nisma konkrete për ta bërë ofertën, veçanërisht në sistemin e AFP-së, sa më të lidhur me tregun e punës.

Shkolla Verore do të ndërthurë leksione, sesione plenare, forume diskutimi, seminare pune, prezantime të rasteve studimore dhe të eksperiencave të mira. Gjthashtu, vecantërisht për aktorët e AFP, shkolla ka synim të rrisë kapacitetet në fushen e komunikimit institucional, mbledhjen dhe përpunimin e të dhënave administrative, komunikimin në media sociale etj. Një pjesë të rëndësishme do të luajë edhe koha jo-formale që pjesëmarrësit do të mund të kalojnë mes tyre.

Për aplikime na shkruani në [email protected]

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale