“Learn, Network, Startup” në Startup Weekend Tirana


Startup Weekend Tirana është pjesë e rrjetit ndërkombëtar Startup Weekend dhe organizohet në disa vende të botës duke respektuar të njëjtin format: 54 orë për të formuar skuadra, për të vërtetuar hipoteza, për të krijuar modele biznesi dhe për të hedhur hapat e parë në botën e sipërmarrjes. Deri në fund të aktivitetit, shumë do të kuptojnë që idetë e tyre ja vlejnë dhe të tjerë që është më mirë që t’i fokusojnë energjitë diku tjetër.

Startup Weekend Tirana do të zhvillohet në datat 9-11 Dhjetor, në orën 18:30 në Protik Innovation Center, gjatë të cilit grupet e zhvilluesve, menaxherët e biznesit, entuziastët e startupeve, gurutë e marketingut, artistët grafikë dhe ide të tjera inovative për startupe të reja formojnë ekipe rreth këtyre ideve dhe punojnë për të zhvilluar një prototip pune, demo ose prezantimi të Dielën në mbrëmje.

Në drejtim të saj do të jenë Aneida Bajraktari dhe Ergest Nako.

Përveç pjesëmarrësve (qё njihen ndryshe edhe si “Luftëtarët e Fundjavës”), eventi tërheq spikera, trajnerë, pjesëtarë të panelit që përgjithësisht janë pjesëtarë të spikatur të komunitetit të startupeve ose të njohur në fushën e teknologjisë, sponsorë të ndryshëm dhe përfaqësues të kompanive.

Anëtarët e jurisë, trajnerët dhe mentorët e këtij eventi do të jenë Ishay Potruch, një sipërmarrës dhe ekspert në investime. Ai është një fans i madh i popullit shqiptar, kulturës dhe vendit tonë dhe është entuziast për lidhjen e komuniteteve startup të Shqipërisë dhe Izraelit. Gerti Boshnjaku është CEO i Business Magazine Albania, revista e parë dixhitale me përmbajtje të orientuar nga fusha e Biznesit dhe Sipërmarrjes. Ai duke qënë një person i orientuar drejt marketingut është gjithmonë në kërkim të lidhjes dhe rrjetëzimit me persona të rinj.  Besmir Kthupi ka një eksperiencë 7 vjeçare në dizajn dhe marketing si dhe është i specializuar në fushën e dizajnit të logove, të website-ve etj. Momentalisht ai po punon si Art Director në “Le Spot Group”. Albana Veshi është e diplomuar si specialiste në Kontabilitet dhe Financë në Fakultetin e Ekonomisë. Ajo është në krye të Departamentit të Financës në “Messer” si dhe punon si konsulente finance në kompani të ndryshme. Vasken Spiru është Digital Media Content Coordinator në Programin e sipërmarrjes Swisscontact SECO dhe pjesë e Garazh. Artur Daci është themeluesi i komunitetit Zero1.al. Ai është duke eksploruar inteligjencën artificiale në mënyrë që të mund të bëjë software-in e tij të automatizuar edhe më shumë të pavarur.

Një pjesë e mirë e grupeve punojnë së bashku përtej fundjavës për ndërtimin e një startupi që funksionon në mënyrë të plotë, ndërsa një pjesë tjetër marrin me vete eksperiencën e fillimit dhe rrjetëzimin me individë që ndajnë të njëjtat aspirata.

Programi i eventit përfshin:

DITA 1: E premte 9 Dhjetor
6:30 PM Regjistrimi
7:00 PM Darka&Rrjetëzim (Ndarja e ideve, praktikimi i pitches, njohja me pjesëmarrësit e tjerë)
7:20 PM Prezantimi i trajnerëve, mentorëve dhe folësve
7:30 PM Fillojnë pitches
9:00 PM Votimi (Pjesëmarrësit votojnë për pitches më të mira)
9:15 PM Formimi i skuadrave ( Skuadrat fillojnë të formohen dhe të diskutojnë idetë)
10:00 PM Fillimi i punës (Mund të qëndroni derisa vendi do t’ju lejojë)

DITA 2: E shtunë 10 Dhjetor
9:00 AM Mëngjesi
9:30 AM Fillimi i punës
12:00 PM Dreka
1:00 PM Rifillim i punës
2:00 PM Takim me trajnerët ( Pytetje për ta. Ata janë aty që t’ju ndihmojnë)
6:30 PM Darka
7:30 PM Rifllimi i punës
10:00 PM Wrap-up (Mund të qëndroni derisa vendi do t’ju lejojë)

DITA 3: E Dielë 11 Dhjetor
9:00 AM Mëngjesi
10:00 AM Vijnë trajnerët. Mundësia e fundit për të bërë pyetje
12:00 PM Dreka
12:30 PM Takimi me trajnerët
3:00 PM Përgatitja për prezantim
4:00 PM Darka
5:00 PM Prezantimi final
7:30 PM Përzgjedhja e fituesve
8:30 PM Wrap-Up
9:00 PM Shkoni në shtëpi

Për të prenotuar biletën tuaj klikoni KËTU

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale