Ky është përbërësi sekret që kthen ëndrrat për sipërmarrjen në realitet, sipas një studimi » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 19/02/2019

Ky është përbërësi sekret që kthen ëndrrat për sipërmarrjen në realitet, sipas një studimi

Share
nga Anerola Torollari
Shk 19, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Nëse dëshironi të shkoni përtej ëndërrimit, keni nevojë për një gjë të tillë (dhe jo, nuk janë paratë).

Ndoshta jeni duke hapur një furrë buke, duke shkruar një libër, duke shitur online apo duke ndërtuar një startup software-ësh miliarda dollarësh. Çfarëdo qoftë, studim pas studimi ka zbuluar që shumica prej nesh ëndërrojnë të bëhen sipërmarrës.

Lexoni: Fëmijët e sipërmarrësve të pasur të teknologjisë, çfarë bëjnë ndryshe nga ne?

Pra, çfarë i dallon ata të cilët në fakt fillojnë të veprojnë nga ata që vetëm ëndërrojnë? Çfarë e nxit një person për t’u bërë një pronar biznesi? Një studim i kohëve të fundit nga MIT i më shumë se 400,000 njerëzve erdhi në një përgjigje vendimtare dhe kjo nuk është ajo që ndoshta po prisnit.

Financat? Personaliteti? Jo, sekreti janë miqtë

Studimi lindi kur kandidati i doktoraturës në MIT, Hyejun Kim hasi në një burim të papritur të të dhënave: Ravelry.com, një faqe popullore për pasionet, e cila e quan veten “Facebook për thurjen”.

Ravelry ofron një mundësi për të ndarë modelet dhe këshilla me entuziastët e tjerë. Për Kim, ajo ishte një minierë ari e të dhënave në rrugën e njerëzve për ta kthyer pasionin e tyre në një sipërmarrje. Duke hulumtuar të dhënat e mbi 400,000 personave dhe duke shqyrtuar 99 intervista me përdoruesit, Kim kishte për qëllim të zbulonte pse disa mbesin në pasionet e fundjavës ndërsa të tjerët vazhdonin të nisnin biznese të lidhura me thurjen.

Ju mund të mendoni se faktori më i rëndësishëm mund të jetë personaliteti, ose ndoshta financat ose një ekuilibër bankar i ndihmonte njerëzit të bënin tranzicionin. Të dyja hipotezat kanë kuptim, por të dyja rezultuan të gabuara.

Në fakt janë miqtë mbështetës. Kur u intervistuan se kush i ndihmoi ata të bënin kapërcimin, ata përmendën më së shumti të dashurit që mbështetën dhe inkurajuan ambiciet e tyre sipërmarrëse. Të dhënat i konfirmuan këto komente.

Lexoni: 6 Filma frymëzues që çdo sipërmarrës duhet t’i shikojë

Pse lidhjet shoqërore të botës reale janë kaq të rëndësishme? Analiza të mëtejshme treguan se nuk ishte se ato ndihmuan në ndërtimin e aftësive teknike. Ata që vendosën të bëheshin sipërmarrës shpesh kishin aftësi të nivelit të lartë për të filluar. Por këto lidhje personale duket se sigurojnë një ngritje të madhe të besimit, gjë që ndihmon që ëndrrat të kthehen në realitet.

Rrjeti juaj social është arma juaj e fshehtë

Në fakt, kërkime të tjera në fushën e shkencave të rrjetëzimit tregojnë se një rrjet social i madh dhe mbështetës është një nga parashikuesit më të mëdhenj të suksesit të karrierës të çdo lloj profesioni.

Për miqtë dhe familjarët e atyre që ëndërrojnë të nisin një biznes, mesazhi është i qartë: Mos e nënvlerësoni ndikimin tuaj si nxitës i tifozëve kryesorë. Ju mund të bëni të gjithë ndryshimin nëse njerëzit që doni ndjekin ëndrrat e tyre të mëdha dhe “të frikshme”.

Ndërkohë, ata që fshehurazi dëshirojnë të kthejnë punën e tyre në favor të përmbushjes së tyre, nuk duhet të shqetësohen vetëm për një plan biznesi solid dhe për bilancin bankar. Këto janë të rëndësishme, por mbështetja sociale është po aq esenciale. Ngritja e vetes në një jetë të re do të kërkojë ndihmën e shumë armëve të forta. Sigurohuni që të rrethoheni me njerëz të gatshëm për t’iu mbështetur.

burimi: Inc