Ja cila është arsyeja pse femrat janë lidere më të mira se meshkujt


Një studim i ri ka arritur në përfundimin se femrat janë lidere më të mira sesa meshkujt. Studimi ka vlerësuar personalitetin dhe karakteristikat e përafërsisht 3,000 menaxherëve.

Në pothuajse të gjitha fushat dhe aspektet, ata kanë konkluduar se femrat janë lidere shumë më të mira sesa meshkujt.

Femrat janë treguar më të mira sesa meshkujt në katër nga pesë kategoritë, të cilat hulumtuesit i kanë studiuar: komunikimin e qartë dhe iniciator; të hapura dhe të afta për të shpikur gjëra të reja; shoqërizimi dhe mbështetja e stafit; menaxhimi metodik, qartësimi dhe arritja e objektivave.

Sidoqoftë, hulumtuesit gjithashtu kanë deklaruar se meshkujt janë më të mirë sesa femrat në ballafaqimin me stresin dhe kanë treguar nivele më të larta të stabilitetit emocional.

Bizneset duhet të tërheqin përherë klientë dhe të rrisin produktivitetin dhe të ardhurat. Në bazë të kësaj, kemi parë që gratë rrezikojnë më tepër se burrat.

Edhe pse numri i femrave që drejtojnë kompani ka rënë, kjo s’do të thotë se nuk janë më të mira në pozicionet menaxhuese se meshkujt, në marrjet e vendimeve apo në gjëra të tjera.

burimi: Telegrafi

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale