Instagram do t'ua ndalojë fëmijëve nën 13 vjeç përdorimin e platformës
Përditësuar së fundmi: 07/12/2019

Instagram do t’ua ndalojë fëmijëve nën 13 vjeç përdorimin e platformës

Share
nga Eridon Elshani
Dhj 07, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Më në fund, Instagram ka vendosur që t’ua ndalojë përdorimin të rinjve që janë nën moshën e duhur.

Duke filluar nga dita e premte, përdoruesit duhet të tregojnë datën dhe vitin e lindjes, kurse përdorimi i platformës do t’u lejohet vetëm atyre që janë mbi 13 vjeç.

Kjo nuk do t’u kërkohet të rriturve, por ka mundësi që të bëhet pyetja lidhur me moshën, së paku një herë dhe të mos përsëritet më.

Në dallim nga Facebook dhe disa rrjete tjera sociale, Instagram nuk e ka pasur si pjesë të regjistrimit verifikimin e moshës.

Gjatë kalimit të kohës, kjo platformë e cila ndiqet nga të rinjtë në masë shumë të madhe, përmban edhe përdorues, të cilët janë fëmijë.

Ky veprim vjen disa ditë pasi Instagram u kritikua ashpër për lejimin e fëmijëve që të përdorin këtë platformë të shpërndarjes së fotografive.

Të gjithë përdoruesve që kanë edhe llogari në Facebook, Instagrami do t’ju merr datën e lindjes, por nuk do ta shfaq në profil.

Nëpërmjet këtij veprimi, Instagram po hedh hapat e parë për ndalimin e përdorimit të Instagram-it nga fëmijët, derisa t’i lejohet që të bëjë identifikimin e fytyrave nëpërmjet letërnjoftimeve zyrtare.

Lexoni gjithashtu:

Opsioni i Instagram-it që ndoshta nuk e dinit se ekziston

Metro