Innovation Leadership 101 - Si të zotëroni inovacionin e vazhdueshëm? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 07/01/2020

Innovation Leadership 101 – Si të zotëroni inovacionin e vazhdueshëm?

Share
nga Anerola Torollari
Jan 07, 2020
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Çfarë është inovacioni i vazhdueshëm dhe si mund të ndihmojë një workshop 2 ditor bizneset inovative të mbijetojnë dhe të lulëzojnë në shekullin e XXI?

88% e “Kompanive në Fortune 500” që ekzistuan në vitin 1955 nuk ekzistojnë sot dhe supozohet se 80% e kompanive që ekzistojnë sot, nuk do të jenë në vitin 2070. Historitë e kompanive të mëdha, që dështuan për shkak të mungesës së inovacionit si Kodak, Nokia ose Blockbuster, tregohen çdo ditë në shkollat ​​e biznesit.

Të gjitha organizatat sot, të mëdha dhe të vogla, po përballen me transformime të vazhdueshme. “Transformimi sot është më shumë sesa thjesht ndryshime në teknologji, kanal ose konkurrencë – janë të gjitha njëherësh”. @SteveBlanks

Shumica e organizatave më në fund kanë pranuar se qasja e tyre ekzistuese nuk është aq inovative sa të mbijetojë vitet e ardhshme. Nga ana tjetër, të gjithë flasin për startup dhe “inovacionin si një startup”. “Një startup është një institucion njerëzor i projektuar për të krijuar një produkt ose shërbime të reja në kushte të pasigurisë ekstreme” @EricRies

Startup-et po rriten me shpejtësinë e dritës dhe po ndryshojnë jetën tonë si dhe modelet e biznesit të së ardhmes, përgjithmonë. E gjithë kjo pa para, shpesh pa përvojë menaxhimi dhe me kohë të kufizuar. Por, çfarë dhe si e bëjnë ata këtë?

Me ndihmën e metodologjive si Lean Startup, zhvillimit agile, dizejnimit me fokus tek njeriu etj. Lean startup që është kudo sot, synon të shkurtojë ciklet e zhvillimit të produktit dhe të zbulojë me shpejtësi nëse një model i propozuar biznesi është i zbatueshëm.

“Köstinger International Consulting” mbështet organizatat në udhëtimin e tyre të vazhdueshëm të inovacionit, për të përmirësuar dhe bërë atë që është e nevojshme për të arritur në nivelin tjetër për të mbijetuar në shekullin e XXI.

Përmes përvojës të gjerë kanë shoqëruar dhe trajnuar mbi 500 kompani dhe startup-e në 14 vende.

Këtë do ta sigurojnë edhe në seminarin 2-ditor që organizohet në datat 22-23 Janar 2020 në Tiranë.

DITA 1: Si të merrni më shumë angazhim, rezultate më të shpejta si startup-e?

 • Pse? Si? Çfarë
 • Modelet e biznesit – e kaluara – e tashmja – e ardhmja
 • Zbulimi dhe zhvillimi i klientit
 • Projektimi i propozimit të vlerës
 • Business Model Canvas
 • Metodologjia e Lean startup
 • Produkti / Eksperimenti minimal i zbatueshëm

Dita 2: Përditësoni organizatën tuaj – Inovacioni i Vazhdueshëm

 • Inovacioni i vazhdueshëm vs shfaqja e inovacionit
 • Cikli i jetës së biznesit
 • Kanalizimi i inovacionit
 • Projektimi me fokus njeriun
 • Zhvillimi agile dhe business agile
 • Rritja
 • Si të matin rritjen: OKR, Metrika North Star, metrika Vanity, AARRR

Ky workshop është krijuar për liderët e biznesit dhe zhvilluesit e biznesit që përballen me sfida si:

 • Si të inovojmë si startup?
 • Cilat modele të reja biznesi ekzistojnë dhe çfarë na përshtatet?
 • Si të kombinojmë inovacionin në biznesin tonë të përditshëm?
 • Si të krijojmë dhe të nxisim një kulturë inovacioni në kompaninë tonë?

Ne gjithashtu inkurajojmë sipërmarrësit, konsulentët e biznesit, menaxherët e inovacioneve, menaxherët e burimeve njerëzore dhe Scaleups të marrin pjesë.

Gjuha e workshopit është anglisht dhe materialet janë në anglisht.

Në të gjitha ditët do të ketë një qasje të orientuar drejt praktikës, me mbi 70% punë praktike, duke përdorur metoda vizuale me shumë ushtrime praktike në mënyrë që pjesëmarrësit të provojnë vetë mënyrën e të menduarit, metodat dhe mjetet dhe më pas të reflektojnë në mënyrë optimale.

Pjesëmarrësit do të inkurajohen të sjellin problematikën e tyre ose pengesat e udhëtimit të tyre inovativ. Në punën në grup ose individualisht ata do të udhëzohen, me ndihmën e mjeteve të ndryshme, për të përfunduar dhe vizatuar zgjidhje dhe skenarë të ndryshëm për çështjet e tyre.

Lektore: Mag.a Asetila KÖSTINGER CMC CEC, Vjenë

Certified Management Consultant, Certified Agile Professional

Asetila është një sipërmarrëse e të mësuarit krijues. Gjithashtu një themeluese starup-i, trajnere e InterCultural dhe Folëse Publike shumë-gjuhësh me vendbanim në Vjenë. Ajo i do startup-et me impakt dhe është shumë e apasionuar pas fuqizimit të grave përmes sipërmarrjes. Ajo punon fort çdo ditë në mënyrë që më shumë themelues të mund të dizajnojnë dhe ndërtojnë më shumë #zebrastartup.

Ajo ka ndërtuar disa kompani të vetat dhe startupe me kalimin e viteve. Disa kanë dështuar, kështu që ajo ka mësuar shumë nga secili dhe i ka nisur përsëri të gjitha. Nga mësimet dhe përvoja e saj, ajo ka zhvilluar programe të ndryshme startup-sh si #focusimpactshine ose programe inkubimi si WeDOs dhe OpenBox të cilat janë të njohura ndërkombëtarisht.

Data: 22-23 Janar, 2020
Ora: 9:00 AM – 5:00 PM
Vendndodhja: Hilton Garden Inn, Tiranë
Çmimi: 350 euro (me TVSH)

(fletëpalosje, certifikatë, drekë dhe pushime kafe të përfshira)

Aplikimet mbyllet në datën 10 Janar 2020

Për më shumë informacion klikoni Këtu.