Gjysma e kohës dixhitale kalohet në aplikacionet e smartphone-ëve
Përditësuar së fundmi: 07/09/2017

Gjysma e kohës dixhitale shpenzohet në aplikacionet e smartphone-ëve

Share
nga Neada Muçaj
Sht 07, 2017

Aplikacionet në smartphone përbëjnë gjysmën (50%) e kohës së medias dixhitale që shpenzojnë të rriturit amerikanë në internet, pasuar nga desktop (34%), me tabletë dhe rrjetet mobile me 16% e mbetur, kështu thotë një studim i ri.

Duke marrë parasysh se sa konsumatorët e rinj kanë përqafuar celularin, raporti më i fundit i aplikacioneve për celularë të SHBA nga kompania e matjes comScore, zbuloi se dy të tretat (66%) e moshave 18-24 vjeç kalojnë kohën e tyre dixhitale në aplikacionet e smartfonëve krahasuar me vetëm 23% të cilët kalojnë kohën e tyre në desktop.

Ndërkohë, vetëm 27% e amerikanëve të moshës mbi 65 e kalojnë kohën e tyre dixhitale në aplikacionet e smartfonëve dhe më shumë se gjysma (53%) preferojnë desktopin. Edhe për milenialët 25 deri në 34 vjeç, aplikacionet për smartphone përbëjnë pak më shumë se gjysmën (54%) e kohës së tyre.

Sipas analizave të Marketing Land, këto të dhëna përmbajnë “implikime të qarta të targetimit të audiencës” së bashku me gjetjet e comScore që “duopoli” i Facebook dhe Google ka tetë nga dhjetë aplikacionet më të mira në SHBA.

Aplikacioni kryesor i Facebook është më i popullarizuar, duke arritur 81% të të gjithë përdoruesve të aplikacioneve. Ndërsa Facebook Messenger dhe Instagram vijnë përkatësisht në vendin e tretë dhe të gjashtë.

Aplikacionet në pronësi të Google përbëjnë pesë nga dhjetë aplikacionet kryesore, duke përfshirë YouTube (# 2), Google Search (# 3), Google Maps (# 4), Google Play (# 8) dhe Gmail (# 9).

Vetëm aplikacionet që nuk janë në pronësi të Google dhe Facebook që renditen në dhjetëshen kryesore janë Snapchat (vendi i # 6 me Instagram) dhe Pandora (vendi i #10), raportoi Recode.

Sidoqoftë, Snapchat është qartësisht më popullor në mesin e përdoruesve më të rinj, pasi ai renditet i treti për moshat 18-24 vjeç dhe i gjashti nga konsumatorët e moshës 25 deri në 34 vjeç.

/War.comEvente