Fuqia e numrit 3! » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 01/06/2018

Fuqia e numrit 3!

Share
nga Anerola Torollari
Qer 01, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Numrat janë kudo, por a e dini se numri tre mund të përdoret për të rritur impaktin e prezantimeve tuaja me shkrim dhe me gojë?

“Mos vallë në këto momente jeni duke menduar pse qenka kështu?”

Epo, gjithçka ka të bëjë me mënyrën se si e perceptojmë informacionin.

Për shembull …

Nëse do të donit të më bindni për të blerë një orë ari që keni për të shitur, një arsye nuk ka gjasa të më mbushë mendjen. Shto një arsye të dytë dhe mund të jem më afër bindjes – por ndoshta do të përfundoj vetëm me krahasimin e dy arsyeve. Por, shtoni një arsye të tretë … dhe mund të keni goditur në shenjë!

Kjo metodë njihet si ‘Rregulli i 3’ dhe është një mënyrë e provuar për të dhënë mesazhe të qarta dhe të paharrueshme, duke ofruar informacion të plotë për marrësit.

Lexoni: Mësoni nga prezantimi më i mirë i të gjitha kohërave

Shumë fraza të famshme përdorin ‘Rregullën e 3-it’:

  • Gjak, djersë dhe lot – Blood, sweat and tears (Sir Winston Churchill)
  • Unë erdha, pashë, pushtova – I came, I saw, I conquered (Julius Caesar)
  • Jetë, liri dhe ndjekje e lumturisë – Life, liberty, and the pursuit of happiness (Deklarata Amerikane e Pavarësisë)

Është e qartë se ekziston një magji e vërtetë në përdorimin e “Rregullit të 3-it” për të komunikuar mesazhe kyçe për audiencën tuaj.

Bashkëthemeluesi i Apple, Steve Jobs u tha të pranishmëve në MacWorld 2007, se do të fliste për tre produkte inovatore, domethënë:

  • Një iPod me ekran të madh me prekje
  • Një celular revolucionar
  • Një pajisje për komunikimin në Internet

Pasi foli gjerësisht për secilin nga tri produktet dhe mori duartrokitje të zjarrta nga audienca, ai e përfundoi prezantimin e tij duke thënë:

“A po e kuptoni? Këto nuk janë tre pajisje të veçanta, ato janë një pajisje dhe ne e quajmë atë iPhone!”

Është e qartë se Steve Jobs e kuptoi fuqinë e 3-it. Dhe nëse dëshironi të jeni një komunikues i suksesshëm dhe efektiv – duhet ta kuptoni dhe ta përdorni këtë teknikë.

Ende po pyesni pse ne numërojmë deri në 3?

/Lifehack


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM