Albanian Stock Exchange, bursa e parë private shqiptare do të nisë punën në fund të vitit
Përditësuar së fundmi: 23/11/2017

Albanian Stock Exchange, bursa e parë private shqiptare do të nisë punën në fund të vitit

Share
nga Anerola Torollari
Nën 23, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Bursa e parë private shqiptare, Albanian Stock Exchange që pritet të fillojë punën në fund të vitit, potencialisht inkorporohet në rrjetin rajonal të Europës Juglindore.

Raporti i publikuar së fundi nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) për tranzicion, i kushton vëmendje të veçantë zhvillimit të tregut financiar të brendshëm.

Bursa e parë private shqiptare do të përdorë të njëjtin sistem elektronik me bursën e Ljubjanës, Shkupit, Sarajevës, Banja Lukës dhe Podgoricës, ç`ka për rrjedhojë mundëson integrimin e bursës së vetme shqiptare në rrjetin rajonal.

Lexoni: Saktë dhe qartë: Çfarë është dhe kujt i shërben Bursa Shqiptare e Titujve?

Albanian Stock Exchange, ALSE është bursa e parë shqiptare me kapital privat e liçencuar në korrik të këtij viti, nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare. Vendimi është miratuar më 3 Korrik, ndërsa Shoqëria ka një kapital të regjistruar 50 000 000 lekë. Shoqëria do të ketë tre aksionerë, Banka Credins me 42.5% të kapitalit, Banka Amerikane e Investimeve me 42.5% të kapitalit dhe shoqëria AK Invest me 15%. ALSE do të operojë në tregun e letrave me vlerë, titujt dhe instrumenteve të tjerë financiarë, realizmin e platformave të tregtimit shumëpalëshe edukim, promovim dhe dhënien e informacionit grupeve të interesuara për veprimtarinë e kapitalit.

Ky sistem mund të kryejë deri në 100,000 transaksione në ditë. Në vitin e parë të aktivitetit, transaksionet e Bursës do të përqendrohen në tregtimin e titujve të qeverisë, si edhe të aksioneve të shoqërive të dala nga privatizimi.

burimi: ata

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente