Vendosen rregulla të ashpra për privatësinë në Facebook dhe Google nga legjislacioni i ri Europian » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 11/01/2017

Vendosen rregulla të ashpra për privatësinë në Facebook dhe Google nga legjislacioni i ri Europian

Share
nga Anerola Torollari
Jan 11, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Shërbimet si WhatsApp, Facebook Messenger dhe Gmail do të përballen me rregulla të ashpra kundër gjurmimit të përdoruesve pas miratimit të një direktive për Privatësinë ditën e djeshme nga Komisioni Europian.

Legjislacioni i ri do të forcojë të drejtat dhe privatësinë e qytetarëve Europian në shërbimet e komunikimit, e-mail-it dhe zanore të ofruara nga Facebook, Google dhe Microsoft.Përgjimi, skanimi dhe ruajtja e përmbajtjeve të përdoruesve pa dijeninë e tyre do të jetë rreptësisht e ndaluar, vetëm nëse përdoruesit kanë detyrime financiare apo ligjore. Kompanitë duhet të kërkojnë miratimin e tyre në mënyrë të drejtpërdrejtë në mënyrë që të përdorin të dhënat për reklamim.

“Propozimet tona do të risjellin besimin tek Tregu i Vetëm Dixhital që qytetarët tonë kanë nevojë. Ne duam të sigurojmë kofidencialitetin dhe privatësinë e komunikimeve elektronike,” tha zëvendës presidenti i iniciativës Tregu i Vetëm Dixhital Andrus Ansip.

Shumica e shërbimeve online fitojnë përmes reklamimit. Propozimet e Komisionit Europian aplikojnë disa rregullore për kompanitë në fjalë, të cilat deri para pak ditësh ishin të vlefshme vetëm për operatorët e telekomunikacionit.

Gjithashtu shfletuesit duhet të pyesin përdoruesit nëse duan të lejojnë website-et të vendosin “cookie” në shfletuesit e tyre të përdorura gjerësisht për të dërguar reklama të shënjestruara.

Ligjet e reja të cilat pritet të hyjnë në fuqi në 2018-tën, duhet të marrin dritën jeshile nga Parlamenti Europian.

burimi: Pc-World

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Realiteti Virtual në web

Shtator 14, 2017
6 PM - 8:30 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00

Crypto Party Tirana

Shtator 30, 2017
10 AM - 8 PM