Trajnim “Anglishte Biznesi”


LEKTORE: Znj. Erin Doak

DATAT: 11-12-13 Dhjetor 2017

ORARI: 16:45-20:30

Ky trajnim ka si qëllim përmirësimin e aftësive të gjuhës angleze të personave që përdorin anglishten në punën e tyre.

Trajnimi zhvillohet me trajnuese Amerikane dhe zgjat tre ditë.
Trajnimi zhvillohet në Gjuhën Angleze, por ka dhe asistencë në gjuhën shqipe.
*Pjesëmarrësit e ndryshëm në këtë trajnim e kanë vlerësuar atë shumë pozitivisht.

QËLLIMI

Objektivi i trajnimit është që pjesëmarrësit të praktikojnë fjalorin dhe fraza lidhur me anglishten e biznesit që i shërbejnë drejtëpërdrejtë në punën e tyre, zhvillimi i kompetencës gjuhësore tek pjesëmarrësit, motivimin e pjesëmarrësve për të treguar progres efektiv dhe praktik në gjuhën angleze, pajisja e pjesëmarrësve me aftësitë komunikuese, të cilat u nevojiten në punën e tyre të përditshme si dhe të menduarit kritik dhe si të përballojnë situata të caktuara.

Kush mund të përfitojë?
* CEO/Menaxherët, të cilët punojnë në një mjedis biznesi, të cilët kanë nevojë të përdorin anglishten në vendin e tyre të punës.
* Menaxherët, të cilët mbajnë lidhje me koleget dhe menaxherët e linjës në gjuhën angleze.
* Profesionistët e biznesit që punojnë në kompani të ndryshme dhe dëshirojnë të përmirësojnë anglishten e tyre për qëllime pune.
* Lektorë që duan të punojnë me nivelin e tyre të gjuhës angleze.
* Të punësuarit në administratë publike.
* Profesionistët e biznesit që kërkojnë të përparojnë në karrierën e tyre duke pasur njohuri funksionale të anglishtes.

Niveli i kërkuar i anglishtes

Kandidatët duhet të kenë minimalisht një nivel të ndërmjetëm ‘Pre-Intermediate‘ të gjuhës angleze.

Metodologjia

Kursi do të jetë shumë interaktiv. Kjo do të thotë që pjesëmarrësit jo vetëm do të dëgjojnë, por edhe do të praktikojnë ato që kanë mësuar. Atyre do t’ju kërkohet që të marrin pjesë dhe ndjekin udhëzimet e trajnuesit.

Pjesëmarrësit do të përdorin 4 aftësitë: lexim, dëgjim, të folur dhe të shkruar, kursi është shumë intensiv dhe do të kërkojë përqendrim të plotë.

LEKTORJA

Znj. Erin Doak është shtetase dhe folëse amerikane e cila ka studiuar në Universitetin e Wyoming, SHBA. Ajo ka eksperiencë në leadership. Në Shqipëri ajo ka zhvilluar një program mbi zhvillimin e aftësive në leadership dhe biznes për gratë shqiptare të quajtur GLOW (Girls Leading Our World). Gjithashtu znj. Doak ka eksperiencë në mësimdhënien e gjuhës angleze profesionale. Ajo ka punuar për Quark Inc.Key Account Sales & Management në Denver, Colorado SHBA ku ka mbajtur marrëdhënie biznesi më kompanitë e mëdha. Vlen të përmendet dhe eksperienca e saj me Universitetin Amerikanë në Bullgari, ku ka trajnuar staf, zhvillimin e kurseve, etj.

Programi

* Struktura e Biznesit
* Mbledhjet; Frazat standarde; Roli i Kryetarit; Axhenda; etj.
* Aftësitë Komunikuese dhe Shërbimit i Klientit
* Shkrimi i E-maileve/ Raporteve
* I foluri në Publik dhe Si të japësh prezantime të suksesshme

PAGESA:

Tarifa e pjesëmarrjes në trajnim është 70 Euro, ku përfshihen të gjitha materialet e punës dhe certifikata në fund të trajnimit.

Për anëtarësinë e DHTIT ky trajnim kushton 20% me pak nga vlera standarde.
Për t’u regjistruar plotësoni formularin e aplikimit përpara datës 8 dhjetor 2017 në adresën e mëposhtme:

Znj. Meggi Zhugli
Tel: + 355 (0) 45 800 934
Cel: + 355 (0) 68 671 5167
E-mail: [email protected]

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale