Tashmë me aplikacionin më të ri të Google prindërit mund të kontrollojnë sesi fëmijët përdorin telefonin » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 21/03/2017

Tashmë me aplikacionin më të ri të Google prindërit mund të kontrollojnë sesi fëmijët përdorin telefonin

Share
nga Anerola Torollari
Mar 21, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Ditët e sotme mund të bëni çfarë të doni me një smartphone.

Kjo është një gjë e mirë në përgjithësi, por ama ndryshon puna kur bëhet fjalë për fëmijët.

Teknologjia sot i ka ekspozuar fëmijët ndaj gjërave që nuk duhen.

Aplikacioni i ri në Android, Family Link po synon që ta zgjidhë këtë problem.

Ky aplikacion i lejon prindërit që të krijojnë një llogari Google për fëmijët e tyre dhe nga aty ata mund të monitorojnë se cilat aplikacione mund të përdorin dhe për sa kohë.

Ajo çfarë duhet të bëni është që fëmija të ketë një pajisje Android me sistemin Android 7.0 Nougat ose më shumë. Gjithashtu aplikacioni duhet të shkarkohet në pajisjen e tyre dhe të krijojnë një llogari për fëmijën e tyre.

Sapo të bëhet kjo, prindërit mund të përzgjedhin se cilat aplikacione nuk duhet të përdorë fëmija i tyre.

Prindërit mund të shikojnë ekzaktësisht sesa minuta shpenzon fëmija i tyre në çdo aplikacion, madje mund të marrin një raport të përjavshëm dhe mbi të gjitha mund të vendosin ata vetë se sa kohë i lejohet çdo fëmije që të përdorë telefonin.

Google shprehet sipas burimeve se ky aplikacion është për fëmijët nën 13 vjeç.

 

/Ky artikull u publikua së pari nga TechSot.al. Business Magazine Albania ka të drejta të plota të ripublikimit të këtij artikulli, në bazë të marrëveshjes mes palëve.