Si të kuptoni aftësitë e vërteta drejtuese të dikujt
Përditësuar së fundmi: 30/10/2019

Si të kuptoni aftësitë e vërteta drejtuese të dikujt

Share
nga Ornela Trupja
Tet 30, 2019

Me pajisjet e zgjuara dhe AI ​​që po dominojnë fuqinë punëtore, karakteristikat e një kandidati ideal të punës kanë ndryshuar. Kompanitë nuk kanë më nevojë për anëtarët e ekipit që thjesht mund të zgjidhin një problem. Ata kanë nevojë për udhëheqës që mund të kuptojnë problemin që ka nevojë për zgjidhje.

Drejtuesit janë frymëzues, të shkathët dhe të gatshëm të ndërmarrin rreziqe. Zotërimi i aftësive të nevojshme të drejtuesve në epokën dixhitale është diçka që teknologjia ende nuk e ka arritur. Mos ndoshta duke qenë të përulur ju mund të jeni një drejtues i mirë? Ajo, përulësia është një tipar i vështirë për t’u zotëruar. Kjo do të thotë të përqëndroheni më pak në veten tuaj pavarësisht se jeni rritur për të bërë të kundërtën.

Lexo: 5 mënyra për të menaxhuar me sukses rrjedhën e parave të biznesit tuaj të vogël

5 mënyra se si përulësia do t’ju japë avantazh
Vetë-reflektoni
Reflektoni vetëm në atë që keni pasur kontroll dhe merrni parasysh shqetësimet, pikat e forta dhe të dobëta në ato situata. Siguroni një hapësirë ​​krijuese, ku jetojnë idetë, planet dhe praktikat më të mira. Atëherë referojuni përsëri atyre, shpesh për të përfituar vetë ju dhe skuadra juaj.

Qëndrimi pranë ekipit
Përulësia zvogëlohet duke u përqëndruar më pak tek ‘unë’ dhe më shumë te ‘ne’. Nëse ndonjë gjë shkon vërtet mirë, atëherë e keni bërë atë. Kjo është gjithçka që duhet për t’i bërë njerëzit të përfitojnë nga ju”. Që një ekip të funksionojë mirë, duhet që shefi të kalojë kohë duke u përkujdesur për nevojat e të tjerëve, të përhapë pasurinë, të kërkojë mendime, të jetë i hapur për kritika. “Të jesh në vijën e drejtë është diçka pozitive për ndërtimin e të tjerëve”, thotë Meyers.

Kërkoni ndihmë
Drejtuesit mund të kërkojnë ndihmë gjithashtu. Ashtu si ekipi juaj mbështetet tek ju edhe ju duhet të mbështeteni tek ata. Të gjithë kemi forca të ndryshme dhe kur bashkëpunojmë këto forca japin rezultat. Kjo është arsyeja pse udhëheqësit duhet të jenë të hapur për përvojat e reja, të ndërmarrin rreziqe, të mbështeten te ekipi i tyre dhe të besojnë tek të tjerët për të përfunduar punën.

Dëgjo për të mësuar
Kur i kushtoni dikujt gjithë vëmendjen tuaj, është diçka sfiduese. Kur nuk jeni duke folur, mendja juaj fillon automatikisht të formulojë përgjigjen tuaj. “Përpiquni t’i afroheni takimit tuaj të radhës spontanisht. Ju duhet të dëgjoni atë që po thotë personi tjetër dhe ta kuptoni mesazhin që po përcjell”, shpjegoi Meyers, duke shtuar se, “Duke u rikthyer përsëri në idenë tuaj po e zhvendosni narrativën prapa. Ky mashtrim do t’ju ndihmojë të dëgjoni të mësoni, duke ju dhënë një mentalitet rritjeje në vend të një mentaliteti fiks”.

Lexo: 4 gabimet e zakonshme gjatë një fjalimi publik

Merrini gabimet me pozitivitet
Gabimet janë pjesë e udhëtimit si udhëheqës dhe sipërmarrës, pavarësisht nëse jeni duke filluar ose jeni të mirë-krijuar. Mos kini frikë t’i bëni ato dhe t’i pranoni, por sigurohuni që të merrni nga ta anën e mirë.

Inc

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente