Si ta shndërroni hobin tuaj në një punë (pa e humbur pasionin)
Përditësuar së fundmi: 25/09/2019

Si ta shndërroni hobin tuaj në një punë (pa e humbur pasionin)

Share
nga Eridon Elshani
Sht 25, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Të gjithë duam të zgjohemi të Hënën të ngazëllyer, ta shijojmë punën që bëjmë dhe të kthehemi të kënaqur në shtëpi. Përgjigja e qartë është ta shndërroni hobin tuaj - në një karrierë ose biznes, në burimin tuaj kryesor të të ardhurave. Nëse e bëni këtë, atëherë puna dhe loja do të bëhen njësoj.

Nga Jennifer Spencer, shkrimtare

Të paktën, kjo është ideja. Problemi i vetëm është që, kur një hobi të bëhet punë, bëhet shumë i lodhshëm dhe nuk do ta shijoni atë aq shumë sa kur ishte thjesht një hobi”. Por nuk jam dakord. Unë besoj se mund ta shndërroni hobin tuaj në një karrierë ose biznes pa e humbur pasionin tuaj. Ja se si.

  1. Shfrytëzoni çdo mundësi që keni.

Mënyra më e mirë për ta shndërruar pasionin tuaj në punë është të shfrytëzoni çdo mundësi që keni.

Lexoni: Si të ktheni një hobi në një biznes të ardhurash me vetëm 4 hapa?

  1. Vazhdimisht krijoni diçka të re.

Kur hobi juaj bëhet një karrierë, mbase mënyra më e lehtë për të mbajtur qëndrimin tuaj pasionant është të vazhdoni të mësoni dhe të krijoni.

Jeff Bezos, një avokat i fortë për monetizimin e pasioneve tuaja, beson se pasionet tuaja, nëse shfrytëzohen, mund të nxisin risi në vendin e punës. Ai shpjegon: «Inovacioni vjen në shumë forma dhe në shumë shkallë. Shpikjet tuaja më radikale dhe transformuese shpesh janë ato që fuqizojnë të tjerët për të ndjekur ëndrrat e tyre”.

Me fjalë të tjera, inovacioni i vazhdueshëm do t’ju bëjë një punonjës më të efektshëm dhe të avancuar.

  1. Bëjini projektet tuaja prioritetin kryesor.

Kur një hobi është thjesht një hobi, gjithçka është argëtim dhe lojë. Ju merreni me atë hobi sepse ju pëlqen, jo sepse duhet ta bëni atë. Por, kur ai hobi bëhet një punë, ju duhet të punoni në të, pavarësisht se si ndiheni.

Entrepreneur