Punonjësit besnikë punojnë shumë, por nuk heqin dorë nga prioritetet e tyre


“Ju nuk mund të bëni një punë të mirë, nëse kjo punë është gjithçka që ju bëni.” Peter Drucker

Ndërsa ju i detyroheni shefit tuaj përpjekjet tuaja më të mira, përkushtimin, përqendrimin, ndershmërinë dhe integritetin tuaj ka dhe gjëra të tjera, të cilat nuk i detyroheni:

Ju nuk i detyroheni shefit tuaj:

  • Shëndetin tuaj
  • Qetësinë tuaj
  • Marrëdhëniet tuaja
  • Familjen tuaj

Në këtë artikull Business Magazine ju sjell dy shembuj të treguar nga Oleg Vishnepolsky, CTO Global pranë DailyMail Online dhe Metro.Co.Uk.

“Isha duke punuar me orë të gjata dhe duke u copëtuar për atë punë. Po lija mënjanë konferencat shkollore të vajzës sime dhe lojërat e futbollit të djalit tim. Shefi më shtonte shumë stres në punën time dhe në fund u sëmura. Në vend të mbështetjes dhe ndjeshmërisë shefi, më pushoi.

Më vjen mirë që kjo ka ndodhur. Ndërsa isha jashtë punës dhe në shtëpi me fëmijët e mi, kisha një shans për të rivlerësuar atë që është me të vërtetë e rëndësishme për mua në jetën time.”

Dhe një histori tjetër:

“Bëra një aksident ndërsa isha duke ngarë makinën. Çdo gjë po shkonte shumë mirë deri në ato momente. Një familje e mrekullueshme, një punë e shkëlqyer, 2 fëmijë të bukur dhe pastaj erdhi ky aksident që më dëmtoi qafën dhe shtyllën kurrizore.

Shefja ime luajti një rol të madh në rimëkëmbjen time, ndjeshmëria dhe mbështetja e saj ishte shumë e rëndësishme për mua. Jo vetëm që më dha ditë pushimi dhe mundësinë për të punuar nga shtëpia, ajo shkoi përtej kësaj – më mori miratimin për terapi fizike dhe madje më ndihmoi të lidhja marrëveshje me kompaninë e sigurimeve. Më e rëndësishme për mua ishte shqetësimi i saj i vërtetë për mirëqenien time.

Unë u shërova plotësisht. Duhet të them se i detyrohem për qetësinë që më dha dhe mundësinë për t’u shëruar sa më parë.

Është e panevojshme ta them, besnikëria ime ndaj saj është e përjetshme, kështu është edhe mirënjohja ime.

A nuk dëshironi që të gjithë shefat të ishin si ajo?”

Për të qenë një udhëheqës i mirë, para së gjithash, duhet të jeni një person i mirë.

/Publikuar në LinkedIn nga Oleg Vishnepolsky

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale