Pse nuk duhet ta ndërtoni kompaninë duke u përqendruar vetëm në pandemi

Pse nuk duhet ta ndërtoni kompaninë duke u përqendruar vetëm në pandemin

Një nga keqkuptimet më të mëdha në biznes është suksesi brenda natës – veçanërisht me ndryshimet e mëdha në botë, si pandemia globale. Krejt papritur, ose të paktën kështu duket, një biznes arrin përshtatje në tregun e produkteve dhe gjeneron norma të pabesueshme të adoptimit ose të të ardhurave. Por, kur të shikoni më thellë, do të shihni se ka më shumë sesa thjesht fat.

Kur shikoni histori suksesi, do të vini re dy tema të zakonshme rreth burimit të suksesit të sipërmarrësve: vizioni dhe koha. Suksesi u përket atyre që mund të shesin shërbime në tregun e sotëm ndërsa pozicionohen për trendet e nesërme.

Nëse po shikoni vetëm modelet aktuale të kërkesës gjatë pandemisë Covid-19, mund të jeni duke bërë një gabim të madh.  Në vend të kësaj, ju duhet të krijoni një vizion që është po aq i rëndësishëm për pesë vjet sa është tani. Për ta ilustruar atë ide, këtu janë tre biznese, në faza të ndryshme të rritjes, që demonstrojnë se si vizioni dhe mendimi strategjik mund të ndihmojnë në pozicionimin e biznesit tuaj për sukses.

1.Pelotoni

A e ndihmoi pandemia Pelotonin? Pelotoni krijoi një platformë rreth komunitetit dhe dëshirës njerëzore për lidhje dhe përkatësi. Ky komunitet është tani një aset, i cili do të jetë gjithnjë e më i rëndësishëm ndërsa konsumatorët do të përballen me shkëputjen në një epokë dixhitale.

Rreziqet afatshkurtra të Pelotonit janë të kufizuara në reduktimin e ritmit të rritjes ndërsa njerëzit kthehen në palestra. Sidoqoftë, niveli i tërheqjes ka të ngjarë të jetë e vogël krahasuar me numrin e pajtimtarëve të rinj që kompania ka marrë gjatë Covid-19 dhe shitjeve të reja që mund të gjenerojë në komunitetin e saj.

Lexo:3 mënyra se si teknologjia ka formësuar përgjigjen ndaj krizave COVID-19

Pse nuk duhet ta ndërtoni kompaninë duke u përqendruar vetëm në pandemin

2.Zoom

Ndërsa Covid-19 ishte sigurisht një faktor në vlerësimin e shpejtë të kësaj kompanie, nuk flitet shumë për fillimin rreth nëntë vjet para pandemisë globale. Zoom është një shembull i përsosur i një themeluesi dhe ekipi që pa një vizion për të ardhmen dhe e ndërtoi atë para se të vinte e ardhmja.

Zoom do të duhet të shqetësohet për humbjet e mundshme kur punonjësit të kthehen në vendet fizike të punës. Kompania gjithashtu përballet me një konkurrencë të fortë nga Facebook dhe Google. Sidoqoftë, tani që Zoom ka një bazë të konsiderueshme klientësh, kjo mund të drejtojë trendin e punës në distancë dhe të ndihmojë sipërmarrësit të ndërtojnë biznese rreth Zoom si një platformë. Kjo do të evoluonte bukur në një botë gjithnjë e më dixhitale

3.Presently

Presently është një platformë që e bën më të lehtë për grupet që të lidhen dhe të koordinojnë në dhënien e dhuratave dhe festimin e dikujt në jetën e tyre. Presently apelon për dëshirën tonë njerëzore për të mbajtur një pamje gëzimi, bashkësie dhe kremtimi pavarësisht nga kohA e distancës shoqërore, vetmisë dhe ankthit. Për një periudhë afatgjatë, Presently ka mundësi të lulëzojë. Ndërsa përdoruesit koordinohen për të dhënë më pak dhurata me cilësi më të lartë ose kuptimplota, kompania promovon konsum të ndërgjegjshëm. Ajo po ndikon në uljen e mbetjeve plastike, kartonit, letrave të ambalazhit dhe transportit.

Lexo:Industria e bukurisë do të humbë 175 miliardë dollarë të ardhura për shkak të COVID-19

Rreziku për Presently është i njëjtë siç është për shumicën e ndërmarrjeve të reja: adoptimi i përdoruesve. Ndërsa kjo është një sfidë, Presently është në përputhje me Gen-Z dhe Millennials. Nëse kompania mund të galvanizojë interesin për ato komunitete, ajo mund të përfitojë nga rritja organike dhe virale e përdoruesit.

Çelësi këtu është të ndërtosh një biznes para se dobia dhe vlera të jenë të dukshme. Gjërat bëhen të dukshme vetëm në prapavijë. Nëse jeni duke zhvilluar një biznes gjatë kësaj pandemie, merrni parasysh se si mund të jeni të rëndësishëm më vonë dhe filloni të dizenjoni tani për atë të ardhme.

INC

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale