Programi UK – Albania Tech Hub hap thirrjen për aplikime për 2019-2020


Raundi i tretë i programit UK-Albania Tech Hub fton startup-et teknologjike shqiptare dhe ato të Ballkanit Perëndimor të aplikojnë përpara datës 18 Tetor 2019.

Çfarë është UK-Albania Tech Hub?

E vetme në llojin e saj, UK-Albania Tech Hub është një program rajonal i Ballkanit Perëndimor që mbështet bashkëpunimin midis vendeve të Ballkanit dhe Mbretërisë së Bashkuar në fushën e teknologjisë. Pas projektit të suksesshëm me startup-e shqiptare, programi këtë vit do të zgjerohet për të përfshirë dhe pranuar aplikime nga startup-et e vendosura në vendet e Ballkanit Perëndimor.

Qendra lehtëson partneritetet dypalëshe të teknologjisë midis vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Mbretërisë së Bashkuar. Qendra fokusohet në startup-et e teknologjisë që kanë potencial për të kontribuar në rritjen në Mbretërinë e Bashkuar, duke ndarë inovacionin, aftësitë dhe mundësitë e biznesit mes vendeve.

Projekti e bën këtë përmes identifikimit të zgjidhjeve të synuara, partnerëve dhe modeleve të bashkëpunimit për startup-et e teknologjisë, duke angazhuar sipërmarrës me eventet për krijimin e kapaciteteve me ekspertë kryesorë të biznesit që çojnë një delegacion në Mbretërinë e Bashkuar për t’u njohur me partnerë të mundshëm të biznesit dhe teknologjisë.

Lexoni: 8 Startup-et e IT dhe inovacionit, që mbërritën në Londër përmes programit UK-Albania TECH HUB

Struktura

Programi bazohet në modelin e suksesshëm të UK-Israel Tech Hub dhe programet përfshijnë një qasje prej tre hapash në mbështetje të startup-ve të teknologjisë:

  1. Programi i trajnimit

Ekzistojnë deri në 20 hapësira për startup-et me potencial rritje të lartë për të marrë pjesë në një seri workshop-esh në Tiranë, që do të përfshijnë sesione trajnimi dhe mentorimi për të ndihmuar në rritjen e ideve dhe zhvillimin e kapaciteteve të tyre duke përdorur praktikat dhe ekspertizën lokale dhe të Mbretërisë së Bashkuar.

  1. Programi i shkëmbimit në Mbretërinë e Bashkuar

Pas një procesi konkurues, një numër i caktuar i startup-ve që kanë përfunduar me sukses programin e trajnimit do të zgjidhen për të vazhduar trajnimin e tyre në Londër. Këto startup-e do të vazhdojnë trajnimin e mëtejshëm, udhëzimin dhe eksplorimin e mundësive të biznesit në sektorin e teknologjisë së Mbretërisë së Bashkuar. Sipërmarrësit do të kenë mundësinë të takohen me akseleratorët, hub-et, rrjetet e teknologjisë, investitorët dhe klientët e mundshëm.

  1. Post trajnimet

Kjo pasohet nga mbështetje për të zhvilluar më tej bizneset e tyre dhe program akselerimi për startupet me potencial të lartë rritje, përfshirë evente rrjetëzimi të nivelit të lartë, mundësi për të bashkëvepruar me mentorë nga Mbretëria e Bashkuar, mundësi për projekte të përbashkëta dhe mundësi për të kontribuuar në hartimin e politikave.

Çfarë ndodh më pas?

Aplikimet janë të hapura për të gjitha startup-et e teknologjisë që janë krijuar tashmë në tregun shqiptar ose vendet e Ballkanit Perëndimor. Ju duhet të plotësoni formularin e aplikimit dhe ta dërgoni me email në: [email protected]. Përdorni si subjekt UK-Albania Tech Hub.

Afati i fundit për aplikime është data: 18 Tetor 2019

Informacion i rëndësishëm

Kandidatët e përzgjedhur do të ftohen të marrin pjesë në një seri prej 8 seminaresh me ekspertë kryesorë ndërkombëtarë. Prandaj pjesëmarrësve u kërkohet të angazhohen në mbrëmje dhe fundjava. Është me shumë rëndësi që pjesëmarrësit të angazhohen për sa më sipër, trajnimet do të nisin në fillim të Nëntorit.

Lexoni: 5 Startup-e shqiptare në qytetin e Engjëjve

Kriteret e pjesëmarrjes:
1) A jeni një startup në fushën e teknologjisë?
2) A keni të paktën një produkt dhe po kërkoni klientë?
3) A jeni banor / operoni /regjistruar në një nga vendet e Ballkanit Perëndimor?
4) A kuptoni, flisni, lexoni dhe shkruani në anglisht? (shumica e sesionit të trajnimit do të jetë në anglisht)

Nëse jeni përgjigjur të gjitha pyetjeve me po, klikoni këtu për të shkarkuar formularin e aplikimit: Tech Hub Application Form

Dërgojeni atë në: [email protected]

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale