Luljeta Minxhozi, Zëvendësguvernatore e parë e Bankës së Shqipërisë   » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/01/2019

Luljeta Minxhozi, Zëvendësguvernatore e parë e Bankës së Shqipërisë  

Share
nga Albana Mucaj
Jan 10, 2019

Zëvendësguvernatorja e Parë e Bankës së Shqipërisë do të jetë znj. Luljeta Minxhozi. Ajo u zgjodh në mbledhjen e fundit të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës, pas propozimit të Guvernatorit Gent Sejko.

Pak javë më parë, Këshilli Mbikqyrës u plotësua me miratimin e anëtarëve të rinj të Këshillit, çka bëri të mundur edhe votimin për Zëvendësguvernatorin e Parë. Në fund të vitit të kaluar, u miratuan në Kuvend anëtarët: Luljeta Minxhozi, Edlira Luçi, Ridvan Bode, Suela Popa, Artan Hoxha dhe Arben Malaj.

Lexo: Banka e Shqipërisë vendos të blejë valutë për të frenuar zhvlerësimin e euros. Norma bazë e interesit ulet në 1%

Me këtë emërim zëvendësohet znj. Elisabeta Gjoni, e cila ishte në këtë pozicion prej 6 vitesh.

Znj. Minxhozi mban titullin Prof.Dr. që nga viti 2011. Në jetëshkrimin e saj, bie në sy karriera e gjatë akademike në fushën ekonomike dhe financiare.