Ja si mund të mbijetojnë bizneset ndër shekuj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 11/08/2017

Ja si mund të mbijetojnë bizneset ndër shekuj

Share
nga Anerola Torollari
Gus 11, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Curtis Lumber Co. është një nga 3% e bizneseve familjare që ka mbijetuar edhe pas 4 gjeneratash. Në fakt, ata kanë bërë më shumë se aq gati 127 vjet dhe kohët e fundit po punësojnë gjeneratën e saj të gjashtë. Ajo krijoi lëndën e drurit dhe materialet e ndërtimit në vitin 1890. Kjo do të thotë se i ka mbijetuar ngjarjeve të mëdha historike.

Lexoni: Ja cili është sekreti për të patur një biznes të suksesshëm

Por cili është sekreti i këtij biznesi familjar? Si ka arritur ai të mbijetojë kaq gjatë?

  1. Kultura në vendin e punës është një përparësi

Nuk është e pazakontë të hyni në një vend të shitjeve me pakicë të Curtis Lumber dhe të flisni me një punonjës, i cili ka punuar për kompaninë për 25 apo 40 vjet. Mbajtja e punonjësve kaq kohë është një ëndërr për pronarët e bizneseve!

Ajo që e bën Curtis Lumber aq të suksesshëm është niveli absolut i blerjeve që ata kanë marrë nga disa prej punonjësve të tyre. Si? Kompania i mban punonjësit e angazhuar duke investuar në kulturën e saj dhe duke krijuar përvoja pozitive për ta. Ndërsa disa pronarë biznesi investojnë gjithë kohën dhe burimet e tyre në planet e veprimit dhe iniciativat e rritjes, kompania merr seriozisht nismat kulturore.

Udhëheqësit e marrin kulturën edhe më seriozisht.

  1. Transparenca ndërton besimin

Transparenca është me rëndësi për suksesin e Curtis Lumber. Ata bëjnë një “Raport të Rezultateve Kryesore” të disponueshme në intranetin e kompanisë dhe të gjithë punonjësit mund të monitorojnë kontributin e tyre në tre rezultatet e dëshiruara të kompanisë: shitjet, rentabilitetin dhe duke qenë një “punëdhënës i zgjedhur”.

Menaxherët gjithashtu mund t’i diskutojnë ato metrika me raportet e tyre direkte. Në këtë mënyrë, punonjësit mund të shohin atë që po bëjnë aktualisht dhe të mundohen të krijojnë rezultate.

Lexoni: Si të ndërtoni një biznes jetëgjatë, në një kohë kur bizneset nuk zgjasin?

  1. Lejoni ekipet të nxisin llogaridhënien për veten

Curtis Lumber u jep punonjësve një zë se si të formësojnë kulturën e tyre të llogaridhënies. Kompania beson fuqimisht se kjo qasje individuale përparon dhe jo pengon synimet kolektive të organizatës. Ky fleksibilitet ka rezultuar me punonjës të lumtur, të fuqizuar, të cilët kanë mjetet për ta bërë kompaninë të lulëzojë.

burimi: INCEvente

Communication Skills Station

Maj 26, 2018
11 AM - 2 PM

Konferenca Spark.me 2018

Maj 26, 2018
në orën 09:00 AM - 27 Maj në 07:00 PM

Auto Sallon Tirana 2018, Edicioni i 3-të & Automotive Forum

Maj 31, 2018
6:00 PM - 9:00 PM, 1-3 Qershor, ora 10:00 AM - 8:00 PM

I do Real Estate – nga Eglent Bici

Qershor 7, 2018
10 AM - 12:30 PM

Startup Grind Europe Conference

Qershor 13, 2018
8 AM - 6 PM