Ja kriteret dhe mënyra e aplikimit për përfitimin e pagës - Business Magazine Albania

Ja kriteret dhe mënyra e aplikimit për përfitimin e pagës


Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka bërë të ditur detaje rreth aplikimit për të përfituar pagën e muajit mars nga buxheti i shtetit për të gjithë të vetëpunësuarit dhe personat fizikë që janë detyruar të mbyllin aktivitetin për shkak të pandemisë Covid 19.

Vendimi që hyn në fuqi me 1 Prill 2020, parashikon kriteret dhe mënyrën e aplikimit që duhet të kryejnë subjektet përfituese, të cilët:

 • për vitin 2019 kanë realizuar të ardhura deri në 14 milionë lekë,
 • duhet të kenë ndërprerë aktivitetin në zbatim të Urdhrave të Ministrit së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale (MSHMS), të dala për këtë qëllim, si dhe
 • duhet të kenë përgjegjësi tatimore për tatimin e thjeshtuar mbi fitimin dhe tatimin mbi fitimin.

Përfitues të ndihmës financiare të barabartë me pagën minimale në rang vendi, në fuqi, prej 26.000 lekë në muaj, janë:

 1. personat fizikë të vetëpunësuar;
 2. punonjësit e papaguar të familjes të personit fizik tregtar;
 3. të punësuarit në personat fizikë tregtarë.
 4. të punësuarit në personat juridikë,

me të ardhura vjetore deri në 14 milionë lekë, sipas listëpagesave të deklaruara nga subjektet tatimpagues, të cilët duhet të kryejnë edhe aplikimin për të përfituar ndihmë financiare, sipas Formularit bashkengjitur këtij njoftimi.

Individët e punësuar, që rezultojnë në më shumë se një listëpagesë, përfitojnë si ndihmë financiare vetëm një pagë minimale.

Lexo: Kryeministri Rama: mbështesim të varfrit dhe punëtorët. U kërkoj qytetarëve të respektojnë rregullat

Subjektet që plotësojnë kushtet e mësipërme, duhet të paraqesin pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, nëpërmjet llogarisë së tyre të deklarimit elektronik në e-filing, kërkesën me të dhënat e përfituesve, sipas modelit bashkengjitur, ku përfshihen:

 1. Të dhënat identifikuese të subjektit tatimpagues të pajisur me NUIS
 2. Të dhënat identifikuese të përfituesve, përfshirë të vetpunësuarit, punonjësit e papaguar të familjes dhe të punësuarit:
 • emrin, atësinë, mbiemrin
 • numrin personal të identifikimit të përfituesit
 • bankën ku përfituesi ka llogarinë rrjedhëse bankare
 • IBAN të llogarisë bankare të individit përfitues

Subjektet që do të plotësojnë kërkesën sipas Formularit të miratuar, bashkëngjitur, duhet të sigurohen që të plotësojnë të dhënat e sakta të individëve pëfitues, ku numri personal i identifikimit ID dhe IBAN i llogarisë bankare janë të dhëna shumë e rëndësishme.

Pas verifikimit brenda 10 ditëve të muajit pasardhës, të të dhënave të dërguara nga aplikuesit, nga Drejtoritë Rajonale Tatimore ku subjektet janë të regjistruar, lista përmbledhëse me të dhënat e individëve përfitues të ndihmës financiare, paraqitet nga DPT, pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Thesarit, e cila, sipas VKM nr.254, satë 27.03.2020, kryen pagesat për individët përfitues.

 

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #30 - Nëntor 2022
Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0