Hyrje në Menaxhim: Program për Menaxherë të Rinj


Me dinamikën e tregut, konkurrencën si edhe lëvizjet e brendshme, bizneset vazhdimisht synojnë të rrisin produktivitetin e nivelit menaxherial si edhe të prodhojnë një rrjet të kualifikuar talentesh për të siguruar vazhdueshmërinë.

Ky program siguron njohjen e detajuar të të gjithë proceseve thelbësore të menaxhimit të skuadrës, motivimit të saj, por edhe të nxitjes së aftësive të Lidershipit në nivelin menaxherial.

AIEx  është institut i akredituar me EN ISO/IEC 17024. Prej më shumë se 15 vjetësh kemi ofruar në tregun shqiptar e atë kosovar certifikata personeli në fushën e trajnimeve ndërpersonale duke përmbushur kështu misionin tonë për të qenë partneri kryesor i biznesit dhe i profesionistëve.

*Dëshironi të përfitoni të tërë programin prej 60 njësi trajnimi? Pse të mos përfitoni dhe një ulje prej 10% të gjithë vlerës? Për këtë program gjithashtu përfitoni certifikatë të lëshuar nga Instituti Austriak i Ekselencës.

KOMUNIKIMI & SHËRBIMI NDAJ KLIENTIT

Kohëzgjatja: 12 njësi trajnimi (3 seanca)
Orari: 16:00-20:00
Gjuha: Shqip
Investimi: 90 EUR (excl. TVSH)

Komunikimi efektiv

 • Analiza e mjedisit të biznesit
 • Ndërtimi i aftësive dëgjuese
 • Modeli i dëgjimit
 • Ndërtimi i marrëdhënies së besimit
 • Rëndësia dhe nivelet e besimit
 • Mënyra konstruktive e të pyeturit
 • Si ta transmetojmë mesazhin në mënyrë efektive dhe rezultative
 • Si ta njohësh gjuhën e trupit dhe ta përdorësh në përfitim të punës tënde
 • Fuqia e komunikimit

Menaxhimi i shërbimit të klientit

 • Si të përcaktojmë llojet e klientëve?
 • Cilat janë pritshmëritë e klientëve?
 • Si ta vlerësojmë informacionin e klientit?
 • Si të menaxhojmë shërbimin e klientit?
 • Vlera e shtuar e shërbimit të klientit
 • Modeli i VSHSHK

MENAXHIMI I KONFLIKTEVE & ZGJIDHJA E PROBLEMEVE

Kohëzgjatja: 12 njësi trajnimi (3 seanca)
Orari: 16:00-20:00
Gjuha: Shqip
Investimi: 90 EUR (excl. TVSH)

 • Çfarë është konflikti?
 • Tipet e konflikteve
 • Ta eleminojmë apo menaxhojmë konfliktin?
 • Si të përdorim inteligjencën emocionale?
 • Si gjenerohet stresi dhe si ta menaxhojmë?
 • Çfarë kuptoni me fjalën problem?
 • Tipet e problemeve
 • Metoda të “zgjidhjes së problemit”
 • Harta e Mendjes (Mind-mapping)
 • Brainstorming
 • SWOT
 • Focus Group
 • Procesi i zgjidhjes së problemit

MOTIVIMI DHE MENAXHIMI I SKUADRËS SË SUKSESIT

Kohëzgjatja: 12 njësi trajnimi (3 seanca)
Orari: 16:00-20:00
Gjuha: Shqip
Investimi: 90 EUR (excl. TVSH)

 • Cili është roli ynë në motivimin e stafit?
 • Cilat janë elementet e motivimit?
 • Si të influencojmë për rritje të motivimit?
 • Çfarë është skuadra (ndryshimi mes skuadrës dhe grupit, ndryshimi mes ndërtimit të grupit dhe punës në grup)
 • Si ndërtohet skuadra dhe ndërtimi i marrëdhënieve (synime  të qarta skuadre dhe përgjegjshmëria personale janë thelbësore në procesin e ndërtimit të skuadrës).
 • Rolet në skuadër (Modeli Belbin).
 • Matja e rezultateve dhe vlerësimi i individëve
 • Zhvillimi i pjesëtarëve të skuadrës
 • Si ta ndërtojmë besimin dhe delegimin

LIDERSHIPI & MENAXHIMI I NDRYSHIMIT

Kohëzgjatja: 24 njësi trajnimi (6 seanca)
Orari: 16:00-20:00
Gjuha: Shqip
Investimi: 150 EUR (excl. TVSH)

LIDERSHIPI

 • Çfarë është lidershipi?
 • Ndryshim i rëndësishëm ndërmjet të qenët lider dhe “shef”
 • Gabimet më të zakonshme që supervizorët bëjnë dhe si t‟i shmangim
 • Zhvillimi i Aftësive Personale në Lidership
 • Krijimi i një grupi pune të motivuar dhe me performancë të lartë
 • Mekanizmat e Punës së Liderit
 • Strategji për të frenuar shmangiet ndaj përgjegjësive, plogështinë dhe thyerjen e rregullave
 • Teknikat e Komunikimit çdo Lider duhet të dijë
 • Si të ndryshoni sjelljen problematike e menaxherëve të vështirë dhe të eleminoni ato
 • Roli i liderit në sjelljen e ndryshimit

MENAXHIMI I NDRYSHIMIT

 • Kuptimi i impaktit emocional i ndryshimit
 • Kornizë konceptuale çfarë ndodh gjatë ndryshimeve
 • Mbështetja e drejtuesëve dhe nevoja e punonjësve në secilën fazë të ndryshimit
 • Qëndrimi ndaj ndryshimit
 • Modeli i influencës për ndryshim

Për më shumë informacion:
Email: [email protected]

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale