Eris Kasmi: Çfarë sjellim ndryshe me “Ideja jote për Biznes” – Start Up 2017


Grupi Balfin është një ndër grupet private investuese më të mëdha në Shqipëri dhe rajon. Portofoli i investimeve të Grupit mund të kategorizohet në aktivitete për zhvillimin e pasurive të paluajtshme, shitje me pakicë, menaxhim i hapësirave tregtare apo industriale, shërbime, financim i konsumatorëve, industri minerare, telekomunikacion, turizëm dhe agrikulturë. Grupi Balfin është një aktor kryesor në tregjet shqiptare dhe ato ndërkombëtare duke qenë prezent me aktivitetin e tij përtej kufijve të Shqipërisë, në Austri, Maqedoni, Kosovë, Greqi, Itali, Bosnje Hercegovinë, Dubai dhe USA.

Balfin ka krijuar një reputacion të tij si Grupi më aktiv dhe inovator falë ideve të suksesshme të investimeve, të cilat kanë transformuar dhe revolucionarizuar jo vetëm tregun por edhe sjelljen e konsumatorëve.

 

Nëpërmjet bisedës me Z. Eris Kasmi, Drejtorin e Komunikimit të Grupit Balfin, ai na tregon se çfarë sjell ndryshe “Ideja jote për Biznes” – Start Up 2017

Mund të na thoni më shumë mbi programin “Ideja jote për Biznes”? Si ishte eksperienca e lançimit për herë të parë të këtij projekti?

Një nga qëllimet dhe objektivat e Grupit Balfin për vitin 2017, ashtu si çdo vit si pjesë shumë e rëndësishme e misionit të Grupit, është përgjegjësia sociale dhe mbështetja që Grupi kërkon t’i japë zhvillimt të ideve të reja të biznesit. Brenda Grupit tonë ne kemi ngritur strukturën dhe ndjekim me përparësi impaktin që Grupi ynë duhet të japë në komunitet për të sjellë për shoqërinë dhe komunitetin mbështetje dhe ndihmesë.

Vjet lançuam për herë të parë programin “Ideja jote per biznes”– pjesëmarrja dhe interesi ishte shumë i madh si nga Shqipëria, ashtu dhe nga trevat e tjera shqipfolëse. Ajo që vlen të theksohet është fakti që shumë të rinj dhe të reja, të cilët u bënë pjesë e këtij programi, kanë patur mundësinë të njihen me konceptet themelore të ndërtimit të një biznesi, planin e zhvillimit të biznesit, strategjitë e komunikimit dhe marketingut për të promovuar produktet e tyre dhe i gjithë ky suport është ofruar nga ekspertët më të mirë të fushës të cilët jane pjesë e departamentit të zhvillimit të projekteve pranë Grupit Balfin.

Cilat janë risitë që do të sjellë edicioni i dytë i programit “Ideja jote për Biznes”?

Këtë vit programi ka një ndryshim konceptual, pasi vëmendja kryesore është ndaj propozimeve të ideve inovative të biznesit, me fokus kryesisht tek programet Startup. Tashmë është një fakt që shumë programe Start Up kanë ndihmuar në zhvillimin e shoqërisë dhe ekonomisë në nivel global. Nga ana tjetër vihet re një dëshirë shumë e madhe e të rinjve në vend për të qenë kontribues në shoqëri dhe në ekonominë e vendit.

Qëllimi i “Ideja jote për Biznes” – Start Up 2017?

Qëllimi i këtij programi është të kontribuojë në ekonominë e vendit dhe të ndihmojë gjeneratën e ardhshme të inovatorëve shqiptarë të jenë të suksesshëm edhe në tregjet globale. Në këtë këndvështrim, të gjithë ata individë apo grupe individësh që kanë një ide biznesi dhe dëshirojnë ta kthejë atë në një biznes fitimprurës, mund të bëhen pjesë e programit duke ndërtuar një strategji biznesi.

Të gjithe të interesuarit mund të aplikojnë nëpërmjet faqes zyrtare të Grupit Balfin www.balfin.al, ku do të gjejnë edhe një informacion më të zgjeruar mbi programin.

Për projektin më të mirë fitues do të ofrohet shpërblim financiar në formën e një granti i cili mendojmë se do të ndihmojë në vënien në jetë të projektit fitues.

Gjithashtu, për fituesin e vendit të dytë do të ofrohet suport në përgatitjen e dokumentacionit të duhur si dhe të orientohet në adresimin e institucioneve financiare dhe atyre mbështetëse për të aplikuar për fonde.

Informacion të plotë mbi programin “Ideja Jote për Biznes” do të keni mundësi të gjeni në faqet zyrtare në rrjetet sociale si dhe duke vizituar www.balfin.al.

*Cfarë duhet të dini mbi “Ideja jote per Biznes” ?

“Procesi fillon me paraqitjen e një aplikimi. Pasi të keni dorëzuar kërkesën tuaj për të qenë pjesë e programit, Komisioni Vlerësues do ta marrë atë në shqyrtim. Nëse ideja juaj konsiderohet e vlefshme për të kaluar në fazën tjetër, ju do të njoftoheni dhe do të vazhdoni më tej punën për të ndërtuar një plan të mirëfilltë biznesi duke u konsultuar me profesionistët më të mirë të fushës.

Nëse përzgjidheni si një ndër finalistët e programit atëherë ju do të prezantoni projektin tuaj përpara jurisë, pasi të keni reflektuar rekomandimet në përmirësimin e gjithë elementeve të tij.

Nga kjo fazë do të dalin edhe fituesit të cilët do të kenë mbështetjen e Grupit Balfin në realizimin e ideve të tyre si dhe shansnin për të fituar një çmim monetar për të nisur biznesin.”

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale