Etiketa, kërkesa bazë e AKU për bizneset ushqimore » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 08/01/2019

Etiketa, kërkesa bazë e AKU për bizneset ushqimore

Share
nga Albana Mucaj
Jan 08, 2019

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit u ka dërguar një letër bizneseve ushqimore, duke u kërkuar vendosjen e etiketave të produktit. Mbi 5000 subjekteve u është kërkuar bashkëpunim për rritjen e sigurisë ushqimore në vend.

Sipas AKU inspektorët kanë evidentuar shumë raste të tregtimit të produkteve ushqimore pa etiketën përkatëse apo me etiketa të njëanshme jo në përputhje me normat ligjore dhe që keq informojnë konsumatorin.

Për probleme me etiketat, vitin e kaluar janë ndëshkuar 208 subjekte ndërsa në 2017-ën 91 subjekte.

Vitin e kaluar kërkesat për miratimin e etiketës në AKU ishin 313 më shumë se një vit më parë.

Lexo: Marrëveshje për rritjen e sigurisë ushqimore në shkolla e spitale