Përbërësit më të hollë në botë mund të arrijnë çmime astronomike. Mungesa dhe ekskluziviteti i këtyre përbërësve i bën ushqimet shumë të kërkuara nga ata që kërkojnë gjërat më eskluzive.
Nga havjari te tartufi, ju sjellim ushqimet shumë të shtrenjta per të cilat as qe i kemi menduar.
Gaforrja e borës – Më 7 nëntor 2019, një gaforre bore u shit në ankand në Japoni për 46,000 dollarë.
Proshuta Iberike – Kjo proshutë e pjekur prodhohet vetëm në Spanjë dhe Portugali. Që nga 20 Mars 2016, kjo proshutë bën pjesë në Rekordet Botërore Guinness për çmimin e shtrenjtë e cila vlerësohet rreth 4,500 dollarë.
Shafran – I njohur edhe si ‘ari i kuq’, shafrani është erëza më e shtrenjtë në botë. Duhen mijëra lule vetëm për të marrë 1 kg shafran.
Lexo edhe: Ai la Japoninë dhe mësoi si të bëjë taco në Meksikë
Tartufi i bardhë – Vendas në rajonin e Piemonte të Italisë Veriore, tartufi është një delikatesë e cila kushton shumë shtrenjtë. Në vitin 2007, një pronar kazinoje në Macau pagoi 330,000 dollarë për një tartuf i cili peshonte 1.5 kg.
Havjar Almas – Ky havjar i rrallë dhe i shtrenjtë beluga është shitur me 34,500 dollarë për kilogram.
Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.
Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.