BUSINESS TUESDAY, INVESTITORËT NË PËRFORCIMIN E EKOSISTEMEVE TË SIPËRMARRJES


 

Pjesë e Javës Globale të Sipërmarrjes 2015
Business Tuesday: Investitorët në përforcimin e Ekosistemeve të Sipërmarrjes
Diskutim i hapur me Visar Dobroshi (RECURA Financials), Michael Gold (Crimson Capital) dhe Leutrim Blakaj (Highlight Ventures).

17 Nëntor

Ora 17:00

 

ICK-java globale e sipërmarrjes-businessmag

Investitorët luajnë një rol shumë të rëndësishëm në hapat e parë të lançimit të ideve të sipërmarrësve në arritjen më pas të potencialit të tyre të plotë. Një injektim në kohën e duhur i kapitalit mund të përbëjë diferencën midis dështimit dhe suksesit, duke i ndihmuar kompanitë e reja të startojnë dhe të rriten duke qenë motorri i inovacionit dhe rritjes ekonomike.

Investitorët GEW u japin mundësinë që investitorëve të startupeve për të ndërtuar dhe përforcuar ekosistemet e tyre të ndërmarrjes, duke ndikuar në përmirësimin e marrëdhënieve me komunitetin e startupeve dhe politikëbërësit gjithashtu.

Temat që do të trajtohen mund të përfshijnë:

1. Trendet në investimet ‘angel’ (Investimet ‘angel’ njihen ndryshe edhe si kapitali i startupit ose i themelimit ku zakonisht investitori bën marrëveshjen në këmbim të aksioneve të kompanisë ku kërkon të investojë);

2. Shpërthimi i akseleratorëve dhe inkubatorëve në ekosistemin e sipërmarrjes ;

3. E ardhmja e “crowdfunding”;

4. Investimet jashtë kufijve të vendit dhe impakti i investimeve për vendet në zhvillim ;

5. Evoluimi i ‘venture capital’ (kapitalit fillestar që investojnë investitorët dhe në mënyrë tipike në startupe të teknologjisë së lartë dhe IT-së);

6. Politikat për promovimin e investimeve në hapat fillestarë të startupit.

Mund të lexoni edhe artikullin: Të marrësh borxh apo të mbledhësh fonde? Si të nisësh biznesin tënd?

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale