9 pyetje psikologjike që do t’ju ndihmojnë të lexoni njerëzit


Sot, diskutimet e thella janë bërë një mënyrë krejtësisht e re e komunikimit që i ndihmon njerëzit të njohin njëri-tjetrin më mirë.

BusinessMag ju sjell 9 pyetje interesante që mund ta bëjnë partnerin tuaj në bisedë të përfshihet në një diskutim rreth gjërave që ndoshta nuk i kanë menduar kurrë më parë. Këto pyetje kërkojnë përgjigje të hollësishme, kështu që përgjigjet “po” dhe “jo” nuk do të funksionojnë. Dhe ende, nuk ka përgjigje të sakta. Por, siç e dimë të gjithë, ndonjëherë një pyetje e mirë është tashmë një përgjigje.

Lexoni: 10 pyetje që çdo i huaj bën kur viziton Shqipërinë për herë të parë

  • A do të hapnit një zarf që ka datën e vdekjes suaj brenda? Me përgjigjen ndaj kësaj pyetjeje, ju mund të kuptoni nivelin e fatalizmit të një personi dhe qëndrimin e tyre ndaj jetës në përgjithësi.
  • A do të ishit miq me veten? Këtu mund të kuptoni vetëbesimin e një personi, pikat e forta dhe dobësitë e tyre dhe sa interesante janë ato.
  • Nëse ju mund të shihni një shkallë matëse mbi kokën e njerëzve, çfarë do të dëshironit që kjo shkallë të maste? Statusin e tyre në shoqëri, nivelin e lumturisë, pasurinë e tyre etj. Me përgjigjen ndaj kësaj pyetje, ju do të jeni në gjendje të kuptoni vlerat dhe prioritetet e një personi.
  • Çfarë bëni ndryshe nga njerëzit e tjerë? Këtu mund të kuptoni vetëvlerësimin e një personi, ndjenjën e tyre të humorit, nivelin e çmendurisë tek ta dhe sa i veçantë është personaliteti i tyre.
  • Nëse partneri juaj kurrë nuk zbulon se ju e keni mashtruar atë, a do t’i tregonit vetë për këtë? Përgjigjia tregon standardet morale të një personi dhe qëndrimin e tyre ndaj njerëzve të tjerë.
  • A e keni pasur ndonjëherë ndjenjën se dita e sotme është përsëritur 100 herë? Me përgjigjen ndaj kësaj pyetjeje, ju mund të kuptoni se si një person jeton jetën e tij dhe nëse jeta e tij është kuptimplotë për të apo jo.
  • Nëse gratë dhe burrat do të jetonin në 2 planete të ndryshme, çfarë do të ndodhte në të dy planetët? Këtu mund të kuptoni nëse ky person është i prirur për të menduar stereotipik ose sa logjik është.
  • Nëse kryeni një krim për të ushqyer fëmijën tuaj të uritur, a jeni një person i keq apo keni kryer veprën penale nga nevoja? Përsëri, kjo do të tregojë standardet morale të një personi dhe qëndrimin e tij ndaj familjes.
  • Nëse lumturia do të ishte para, cila do të ishte puna jote? Këtu ju mund të kuptoni shpresat dhe ëndrrat e një personi dhe atë që ata ndjejnë se ju mungon në jetën e tyre.

Ka kaq shumë pyetje dhe dilema të tjera. Mund t’i përdorni ato edhe si zbavitje në një festë ose si mënyrë për të njohur më mirë një person.

Lexoni: Jeff Bezos: “Përpara se të merrni vendime, bëjini vetes këtë pyetje.”

Cilat pyetje do t’i bënit një personi për të cilin jeni të interesuar?

burimi: BrightSide

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale