10 shprehje nga liderë biznesi për të frymëzuar punonjësit tuaj


Çdo biznes ka për qëllim të shesë një produkt, të ofrojë një shërbim, ose të japë diçka të rëndësishme për industrinë ku vepron. Ka shumë mënyra për të arritur këto qëllime biznesi, por ajo që shumë palë të interesuara nuk e kuptojnë është se suksesi fillon me fuqizimin e njerëzve të tyre. Edhe në këtë epokë ku industritë kanë zbuluar mënyra për të automatizuar proceset, puna manuale e njeriut gjithmonë do të jenë thelbësore në industri të tilla si shërbimi ndaj klientit, suporti i klientëve dhe IT. Udhëheqësit e suksesshëm dhe pronarët e bizneseve të kohës sonë mund të dëshmojnë për këtë.

Lexoni: Kur fëmijët janë përgjegjës të burimeve njerëzore

BusinessMag në këtë artikull ju sjell 10 shprehje që do të ndryshojnë krejtësisht mënyrën se si ta trajtoni stafin tuaj dhe si t’i frymëzoni ata.

  1. Kini besim tek njerëzit tuaj

“Nuk duhet të keni besim tek mjetet, mjetet janë thjesht mjete – ato funksionojnë ose nuk funksionojnë. Janë njerëzit tuaj, të cilëve u besoni ose jo.” – Steve Jobs, Apple

  1. Kujdesuni për ta dhe lejojini ata të rriten

“Në teknologji, çdo gjë bëhet fjalë rreth njerëzve – punësimin e njerëzve më të mirë, mbajtjen e tyre, krijimin e një mjedisi kreativ dhe mënyrën për t’i ndihmuar ata të zhvillohen.” ~ Marissa Mayer, Yahoo

  1. Mos harroni që një kompani është po aq e mirë sa njerëzit e saj

“Ju e dini, ashtu siç e dinë shumica e sipërmarrësve, që një kompani është po aq e mirë sa njerëzit e tij. Pjesa e vështirë është në të vërtetë ndërtimi i ekipit që do të transmetojë kulturën e kompanisë tuaj dhe t’ju çojë përpara.”~ Kathryn Minshew, The Muse

  1. Jepu atyre autoritet dhe përgjegjësi

“Njerëzit duan udhëzime, jo retorikë. Ata duhet të dinë se cili është plani i veprimit dhe se si do të zbatohet. Ata duan t’u jepet përgjegjësia për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit dhe autoritetin për të vepruar me të.” ~ Howard Schultz, Starbucks

  1. Sigurohuni që ata e kuptojnë misionin tuaj dhe të besojnë se gjërat mund të bëhen

“Asnjë kompani, e vogël apo e madhe, nuk mund të fitojë pa punonjës energjikë që besojnë në misionin e kompanisë dhe kuptojnë se si ta arrijnë atë.” ~ Jack Welch, General Electric

  1. Bëjini ata që të ndjejnë se po ndikojnë në shoqëri

“Detyra ime si udhëheqëse është të siguroj që të gjithë në kompani të kenë mundësi të mëdha dhe të ndihen që kanë një ndikim domethënës në të mirën e shoqërisë. ~ Larry Page, Google

  1. Bëni që punonjësit tuaj t’iu duan

“Konsumatorët kurrë nuk do ta duan një kompani derisa punonjësit e saj ta duan atë.” ~ Simon Sinek, ‘Start with why’

  1. Ju nuk mund të ofroni shërbim të mirë nga punonjësit e pakënaqur

“Bizneset shpesh harrojnë kulturën brenda tyre dhe në fund ata vuajnë për shkak se nuk mund të ofrojnë shërbim të mirë nga punonjësit e pakënaqur.” ~ Tony Hsieh, Zappos

  1. Trajtojini ata në mënyrën që ju do të dëshironit që klientët tuaj të trajtohen

“Për të qenë vendi më i mirë për të blerë, ju duhet të jeni vendi më i mirë për të punuar. Trajtojini punonjësit tuaj ashtu siç dëshironi që klientët tuaj të trajtohen – ndoshta edhe më mirë! “~ Shep Hyken, Ekspert i Shërbimit ndaj Klientit

Lexoni: Kompania juaj është aq e mirë sa procesi juaj i rekrutimit

  1. Kur ju keni kulturën e duhur të kompanisë, çdo gjë tjetër do të rrjedhë vetë

“Besimi ynë është se nëse keni kulturën e duhur brenda kompanisë, shumica e gjërave të tjera, si shërbimi i mirë ndaj konsumatorëve, ose ndërtimi i një marke afatgjatë, ose fuqizimi i punonjësve dhe konsumatorëve, do të ndodhë vetë.” ~ Tony Hsieh, Zappos

burimi: transcosmos

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale