Kur fëmijët janë përgjegjës të burimeve njerëzore


Përktheu: Luçi Lole

Alexander 8 vjeç dhe Anna 11 Vjeç janë përgjegjësit kryesorë për të punësuar punonjës të rinj.

Të gjithë në intërvistën e punës jemi nervozë. Duke filluar që nga momenti që dalim nga shtëpia për të shkuar në zyrën e punëdhësit të ardhshëm. Mendojmë shumë gjëra, paraqitja e jashtme, si do të prezantohemi, si do të ulemi e shumë të tjera.

Po në Mynih të ndodh që në dhomën e pritjes të kesh 2 fëmijë të moshës 8 dhe 11 vjeç që më pas të shoqërojnë në zyrën ku do të intervistohesh.

Punëdhënësi Torsten Strehle deklaron: “Të interesuarit duhet të gjendën në situata të pamenduara më parë dhe të jenë në siklet. Për këtë arsye unë kam marrë fëmijët e mi dhe ata më ndihmojnë në intervistat. Ata bëjnë pyetje nga më të ndryshmet dhe krijojnë një opinion për të interevistuarit, opinion që mua më intereson”.

Detyra e Alex është që të shoqërojë kandidatët nga dhoma e pritjes në zyrën ku babai i tij do ta intervistojë. Në këtë zyrë është dhe Anna e cila dëgjon dhe mban shënime.

Lexoni: 5 Pyetjet që duhet të bëni gjatë një interviste me kandidatë në fushën e marketingut

Që në fillim nuk ndihesh mirë kur sheh 2 fëmijë që mbajnë qëndrim zyrtar. Por nuk mbaron me kaq. Pas shumë pyetjesh nga babai i tyre është radha e Annës që të bëjë pyetjen më kryesore: “Sa mendon që duhet të jetë paga juaj?”

Për Annën kush ka dyshime në pyetjen e saj nuk e fiton vendin e punës. I të njëjtit mendim është dhe i ati.

“Kemi pasur kandidatë që janë ankuar për këtë mënyrë interviste dhe për pyetjen e fundit nga Anna. Sigurisht që nuk janë punësuar në firmën time”, shprehet Torsten.

Aktualisht në firmën e Torsten Strehle janë të punësuar 20 persona, të cilët të gjithë kanë kaluar testin e 2 fëmijëve.

Yannick Schmidt i punësuar në këtë firmë dhe që ka kaluar testin e fëmijëve shprehet se kur flet më fëmijë është më e lehtë dhe atmosfera e intervistës është e këndshme.

Lexoni: “A jeni i zgjuar apo punoni fort?” – Ja si të përgjigjeni kur ju bëjnë këtë pyetje në një intervistë punë

“Kur të intërvistojnë 2 fëmijë je më i qetë dhe njëkohësisht më i sigurtë në vetvete. Fëmijët janë në gjendje të krijojnë një atmosferë qetësuese”, thotë ai.

Për ‘Shefin’ diçka e tillë është shumë e rëndësishme. Në situata të tilla kush qëndron i qetë është më i përshtashëm për të realizuar objektivat që i janë vënë.

Marrë nga: www.bild.de

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale