Përditësuar së fundmi: 19/04/2017

Biznesi prodhues në Durrës, një model për punësimin

nga Anerola Torollari
Pri 19, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, znj. Milva Ekonomi, zhvilloi sot një vizitë në Durrës, ku u takua me stafin e një prej bizneseve më të suksesshme në sektorin e prodhimit, Pastiçerinë “Pelikan”. Pronari i kësaj pastiçerie, Kostandin Tego, një ish emigrant i kthyer pak vite më parë, mund të konsiderohet vërtet një rast suksesi, pasi falë punës së tij, nga një biznes i vogël me dy vetë, sot ka zgjeruar aktivitetin e tij në dy biznese pastiçerie, me rreth 55 të punësuar.

Ministrja Ekonomi uroi pronarin e kësaj pastiçerie për punën e madhe dhe pasionin e tij në zgjerimin e biznesit dhe rritjen e punësimit duke u shndërruar në një model për sipërmarrës të tjerë në Durrës.

Ajo shtoi se qeveria po vazhdon të bëjë përpjekje në lehtësimin e të bërit biznes, veçanërisht përmes thjeshtimit të procedurave në QKB, apo në tatime, ku tashmë çdo gjë plotësohet online. Kostandini thotë se ndryshimet janë të dukshme në sipërmarrjen shqiptare dhe këtë ai e sheh nga përvoja personale. Dikur të duhej të prisje në radhë të gjata për të marrë një dokument apo për të bërë një procedurë, sot gjerat janë online.

“Nëse dikur nuk gjeje staf për ta punësuar në këtë sektor, sot pavarësisht nga arsimi i lartë që kanë zgjedhin të punojnë me kënaqësi në pastiçerinë tonë”, thotë ai. Konstandini shton se ende ka plane të mëdha për t’u zgjeruar dhe madje synon që prodhimet e tij ‘Made in Albania’ të njihen dhe në Europë dhe më tej, ndërsa kërkoi më shumë nga shteti për të ndihmuar me politikat e nxitjes së punësimit, pasi kjo është në interes të dy palëve si të qytetarëve dhe vetë rritjes së biznesit. Durrësi ka gjithsej 13.125 ndërmarrje, 30% e të cilave janë sipërmarrëse femra.​​​​

Për më shumë klikoni për të parë videon këtu.

burimi: gazetashqip

Evente

Albanian Skills 2017

Maj 26, 2017
ora 08:00 dhe 27 Maj ora 09:00

Samiti Global i PR në Beograd

Qershor 1, 2017
9 AM - 5 PM

Innovate your way out 2017!

Qershor 2, 2017
10 AM - 2 PM

SAMITI GLOBAL I GRUAS

Qershor 3, 2017
9 AM/6PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00